ECB üyesi Kazaks: ECB faiz indirimine devam etmeli

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazask ECB'nin faiz indirimine devam etmesi gerektiğini ancak çok aceleci olmaması gerektiğini açıkladı.

Oluşturma Tarihi 17 Eylül 2024 09:00

Son Güncelleme Tarihi 17 Eylül 2024 09:01

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi ve Letonya Merkez Bankası Başkanı Martins Kazaks'a göre Avrupa Merkez Bankası para politikasını daha da gevşetecek, ancak süregelen enflasyon riskleri nedeniyle bunu çok aceleci yapmamalı.

Kazaks yaptığı açıklamada, "ECB Yönetim Konseyi'nde bu yıl faiz oranlarını iki kez düşürdük ve bu nihai hedef değil. Bu oranlar düşmeye devam edecek" dedi. Borçlanma maliyetlerinin "oldukça kısıtlayıcı" olmaya devam ettiğini ifade eden Kazaks, faizlerin ne kadar hızlı düşürüleceğinin hizmet enflasyonunun izleyeceği yola ve Avrupa'nın tekleyen ekonomisine ilişkin beklentilere bağlı olacağını da söyledi.

Kazaks, "Finansal piyasaların beklentilerine bakarsak - ve onlarla aynı fikirde olmamak için ciddi bir nedenim yok - o zaman gelecek yılın ortasında faizlerin %2,5 olması bekleniyor" dedi.

Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
BİST En Aktif Hisseler