Gazprom, Letonya'ya doğal gaz akışını kesti

Rus enerji şirketi Gazprom, gaz çekme koşullarının ihlali nedeniyle Temmuz uygulaması çerçevesinde Letonya’ya doğal gaz sevkiyatını durdurduğunu bildirdi.

Oluşturma Tarihi 30 Temmuz 2022 11:03

Avrupa ile Rusya arasındaki gaz savaşında Gazprom'dan tansiyonu yükseltecek yeni bir adım geldi.

Rusya enerji devi Gazprom, bugün resmi Telegram hesabından açıklama yaparak Letonya'ya olan doğal gaz akışını durdurduğunu duyurdu.

Gazprom'dan yapılan yazılı açıklamada, doğal gaz sevkiyatıyla ilgili şartları yerine getirmedikleri gerekçesiyle Letonya'ya sevkiyatların durdurulduğu belirtildi.

Gazprom'un söz konusu kararı Letonya Enerji Bakanı Latvijas Gaze'nin Rusya'dan gaz alımlarını ruble yerine euro ile yaptıklarını ifade etmesinden bir gün sonra geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dost olmayan ülkelerin gaz ödemelerini rubleyle yapmasını düzenleyen kararnameyi Mart ayının sonunda imzalamıştı.

Kararnameye göre, Rus gazı alan ilgili ülkelerin, Gazprombank'tan hesap açmaları gerekirken, ödemeleri bu bankaya yapmalarının ardından, söz konusu fonların Moskova Borsası'nda rubleye çevrilmesi öngörülmüştü.

Şirket, daha önce de rubleyle ödeme yapmadıkları gerekçesiyle Polonya, Bulgaristan, Danimarka, Finlandiya ve Hollanda'ya doğal gaz sevkiyatlarını durdurmuştu.

Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
Değişim Son veri saati:
Düşük Yüksek
Açılış
BİST En Aktif Hisseler