Siyonist rejimin elindeki imkânları ile ihtirasları arasındaki güç açığı giderek artıyor. Bunun en somut kanıtı 12 aydır Batı'nın her tür desteğine ve Gazze'yi barbarca yerle bir etmesine rağmen İsrail'in istediği zafere ulaşamamasıdır.
Hamas'ın direnişini yok edemeyen İsrail şimdi de Lübnan'a saldırılara başladı. Ancak hem İsrailli hem Batılı birçok uzmana göre savaşta ısrar siyonist rejimin sonunu getirebilir. Nitekim emekli tümgeneral Itzhak Brik, Jerusalem Post'a verdiği demeçte bölgesel bir savaşın İsrail'in yıkımına yol açacağına inanıyor.
Bunun birçok nedeni var. Çünkü İsrail ordusu Gazze'de ağır kayıplar verdi. Ordunun yorgunluğu ve moralsizliği had safhada. İsrail'in mühimmat stokları tükendi. ABD ve diğer Batılı ülkeler, İsrail'in mühimmat ve füze savunma sistemlerini düzenli olarak yenilemezse, İsrail'in cephaneliği savaşı sürdürecek kapasitede değil. Küresel baskı yanında İsrail savaş kabinesine iç kamuoyunun presi de artıyor. İsrail ekonomisi sıkıntıda. Tel Aviv semalarında görülen Hizbullah'a ait balistik füzelerin yol açtığı siren sesleri ekonomiyi temelden sarsıyor.
***
Batı medyası bile siyonist rejimin iktisadi ve endüstriyel yapısının önemli ölçüde aşındığının altını çiziyor. Bazı raporlar, savaş büyürse İsrail'in kredi notunun daha da düşeceğini söylüyor. Hazine bakanlığı, büyüme rakamlarının kötüleştiğini duyurdu. Uluslararası havayolları artık İsrail'e uçuşlarını iptal ediyor ve Lübnan'daki savaş yoğunlaşırsa uçuşların yeniden başlaması ihtimali sıfır.***
Reichman Üniversitesi'nin hazırladığı raporda Hizbullah'ın haftalarca günde İsrail'e 2 bin 500 ila 3 bin füze ve roket saldırısı düzenleyebileceği öngörülüyor. Üstelik bu cephanelik İsrail içindeki stratejik bölgeleri tehdit edebilecek hassas güdümlü mühimmatları da içeriyor.