Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AK Parti'de sürpriz isim: Süleyman Soylu

AK Parti İstanbul ilçe teşkilatlarında derin bir sessizlik hüküm sürüyor. Önce Üsküdar, ardından Güngören ilçelerinde başlayan siyasi gerilim, 'sorun çıkaran' ilçe başkanlarının gitmesiyle ' sük' erdi. Ancak, bu geçici ' sük' un nereye kadar süreceği belli değil. Denilen o ki, AK Parti içindeki hesaplaşma Türkiye için tarihi bir dönüm noktası sayılan 17 Aralık tarihinden sonraya ertelendi.
Tabii bu, herkesin durup oturduğu anlamına da gelmiyor. İkili ilişkiler, yakın siyasi markajlar, işin doğası gereği her ilçede sürüyor. Bunlardan biri de Gaziosmanpaşa İlçesi... Gaziosmanpaşa'da yerel seçimleri ' Milli Görüş' çizgisinden gelmeyen Dr. Erhan Erol'un kazanmasından sonra, ilçeye yönelik çalışmalar da hızlandı. Siyasi kulislerde AK Parti İlçe Başkanlığı'na ilginç bir ismin transferi konuşuluyor.
Bir süredir kendini unutturmaya çalışan bu ilginç ismi İstanbul kamuoyu yakından tanıyor. Eski DYP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu....
Soylu eski bir Gaziosmanpaşalı. Siyasi yaşamı 1987 yılında başladı. Uzun süre DYP İstanbul Gençlik Kolları'nda yönetim kurulu üyeliği ve teşkilat başkanlığı yaptı. 1995 yılında DYP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı seçildi. 25 yaşında Türkiye'nin en genç ilçe başkanı olan Soylu, daha sonra DYP İstanbul İl Başkanlığı da yaptı. En son 28 Mart yerel seçimlerinde DYP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı oldu.
DYP'de istediği siyasi değişimi bulamayan Soylu, bir süredir kendini işlerine verdi. Vaktinin çoğunu Gaziosmanpaşa'da geçirmesi ve yakın arkadaşlarından Mahmut Yeter'in belediye başkan yardımcısı olması, Soylu'nun adının ilçe başkanlığında geçmesine neden oluyor. Dahası var, belediyede görev alanların çoğu da DYP-ANAP çizgisindeki isimlerden oluşuyor.
Bu tabloyu tamamlayacak en önemli unsur da ilçe teşkilatı. Teşkilat, 'milli görüş' çizgisinden gelen AK Partililer'den oluşuyor... İlçe Başkanı Yavuz Subaşı ve arkadaşlarıyla belediye yönetimi arasında soğuk rüzgarların estiği herkesin malumu. Bir AK Partili bu durumu şöyle anlatıyor: "Yavuz'un uzun süredir rahatsız olduğunu biliyorum. Rahat vermedikleri de açık. Ama onun yerine kimin atanacağını kestirmek imkansız. Herkes kendine bir hedef koyabilir. Önemli olan bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğidir..."
Yine kulislere göre, belediye yönetimiyle teşkilat yönetimi arasında uyum önemli. İşte bunun için düğmeye basıldı. 17 Aralık'tan sonra eski DYP'li Süleyman Soylu'yu AK Parti'de görmek kimseyi şaşırtmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA