Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Oğuz Satıcı TİM Başkanı

TİM nedir, çalışmaları neler?
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) bir çatı örgüt. 58 tane ihracatçı birliğini bünyesinde barındırıyor. İhracat ve dış ticaret üzerine uzman bir örgüt.
İhracatta geldiğimiz nokta nedir?
Üretici kimliğimizle üretim odaklı bir gelişme sağladık. Dünyada tanınırlığı olan kaliteli üretim yapan bir ülke olarak biliniyor, karşılığını alıyoruz. Bundan sonra üreticiliğimizin yanına yaratıcılığımızı da katarak pazarlama ve pazar odaklı çalışmalarla mevcut durumumuzu daha üst segmentlere çıkartacağız.
İstanbul dünyanın moda merkezi olacak mı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile, İstanbul'u bir moda merkezi yapmak için temas halindeyiz. Bu çalışmayı TİM Başkan Vekili, Hazır Giyim Birliği Başkanı Süleyman Orakçıoğlu yürütüyor. Başkan Topbaş ile yaptığımız toplantı sonucu kentin, moda başkenti haline gelmesi için bir mutabakata vardık. Bununla ilgili çalışmaları da İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, TİM'in koordinasyonunda yürütüyor. İstanbul belli bir zaman dilimi içerisinde moda merkezlerinden biri olacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA