Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Taksi cepleri işgal altında

Taksicilerin en büyük şikayetlerinden biri şehir içi yollarda ceplerin olmaması. Ancak, İstanbul için parlak olmasa da sayının 645 olduğu da bir gerçek. Peki taksilerin indirme, bindirme hatta bekleme yapabileceği bu cepler gerektiği gibi kullanılıyor mu? Ne yazık ki bu can alıcı sorunun cevabı olumlu değil. Çünkü bu ceplerin 345 tanesi işgal altında.
İstanbul'un varoşlarına hakim gecekondu mantığı burada da hüküm sürüyor. Kentin trafiğini rahatlatmak için açılan bu cepler, yine taksi firmaları tarafından kulübe konularak sahiplenilmiş. Belediyeye kayıt yaptırılmış, elektrik bağlanmış, yazar kasa, telefon var, vergi ödeniyor ve kimse sormuyor "Burası kamuya ait bir yer nasıl burada hizmet verirsin?' diye...
Bu gerçeği tesbit eden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürü Ali Kemal Hanlı, konuya ilişkin şunları söylüyor: "Cepler, şehir trafiğini rahatlatan yerlerdir. Çoğunluğunun işgal altında olduğunu tesbit edince yasal işlem başlatıldı.Ve İl Trafik Komisyonu bu konuda karar aldı. Gereği yapılacak." İstanbul'un trafik akışını kolaylaştıran gelişmeleri, taksicilerin denetimi ve yaşadıkları problemleri aktarmaya devam edeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA