Çinli bilim insanları, nadir toprak minerallerinden çeşitli kanser türlerinin tedavisinde etkili olabilecek, atom türü olan yüksek saflıkta kurşun-212 ve bizmut-212 nüklit maddeleri elde etti.
"Dünyaca ünlü gastroenterolog kahvaltıda kesinlikle yemeyi reddettiği yiyeceği açıkladı! Bir numaralı kanser sebebi..." haberi...
Kanser tedavisi sırasında hekim kontrolü olmadan bitkisel ürün ve takviye gıda kullanılmaması gerektiğine dikkat çeken Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Berna Yıldırım, “Bu hastaların takviye gıdalar kullanma yönünde eğilimleri olabiliyor. Kulaktan dolma bilgilerle, aktardan alınan bitkilerle tedavi sürecini zora sokmamak adına doktorlarına danışmadan herhangi bir şey kullanmalarını önermiyoruz. Ne yaptığımızı bilmeden, fenomenler, aktarlar, komşular tarzında uygulamalar hastalığınızı olumsuz etkileyebilir, tedavi sürecinizi kesintiye uğratabilir” dedi.
DEMİR EKSİKLİĞİ İÇİN KAN YAPICI BESLENME ÖNERİLERİ Hiç yorgunluğunuzun bitmek bilmediği, sabah uyandığınızda bile kendinizi...
Soğuk havalarla birlikte sağlığı tehdit eden hastalıklar artış gösteriyor. Bu hastalıklardan biri de özellikle çocukları etkileyen orta kulak iltihabı. Aniden başlayan ağrı, işitme kaybı ve akıntı gibi belirtilerle ortaya çıkan bu rahatsızlık, tedavi edilmediğinde ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor. Uzmanlar, kış aylarında orta kulak iltihabına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor ve alınacak önlemleri anlatıyor.
Soğuk havaların gelmesiyle birlikte artan hastalıklar, pek çok kişiyi de bitki çaylarına yöneltiyor. Uzmanlar ise bitki çaylarının bilinçsiz kullanımının çeşitli tehlikeleri de beraberinde getirebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Peki bitki çayları nasıl tüketilmeli ve nelere dikkat edilmeli? Detayları Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz anlattı...
Teknoloji hayatı kolaylaştırırken bazı durumlarda fiziksel sağlığa zarar verebiliyor. Cep telefonu, tablet ve bilgisayarın uzun süreli ve yanlış pozisyonda kullanımı boyun ağrısından boyun fıtıklarına kadar pek çok soruna neden olabilirken, özellikle çocukluk döneminde doğru kullanılmayan teknolojik aletler ilerleyen dönemlerde boyun düzleşmesi ve fıtıklarını beraberinde getirebiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bağçacı, uzun süre teknolojik cihazlara maruz kalmanın boyun ve omurga sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu belirtti.
Beyin işlevlerinde devam eden bir düşüşle bağlantılı bir sendrom olan demans, dünyada binlerce insanı etkiliyor ve bu rakam artan yaşam beklentisi nedeniyle artış gösteriyor. Üç kişiden birinin yaşamı boyunca demans geliştireceği tahmin edilmesi sebebiyle bu hastalığa karşı önlem almak büyük önem taşıyor.
Yanık ve Travma Derneği Başkanı Prof. Dr. Emrah Şenel, yanığın üzerine yağ, diş macunu, zeytin gibi bazı ürünlerin sürüldüğünü gördüklerini belirterek, "Hiçbir şey sürmeyin, bir anlamı yok. Temiz bez örtüp hastaneye ulaştırın." dedi.
Son yıllarda, sağlıklı yaşam ve beyin sağlığını koruma konusundaki araştırmalar büyük bir ivme kazandı. Özellikle Alzheimer ve diğer nörodejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlama potansiyeli taşıyan beslenme modelleri dikkat çekiyor. Cell Chemical Biology dergisinde yayımlanan yeni bir çalışma, belirli bir beslenme şeklinin bu alandaki etkilerini inceleyerek çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırma, böyle beslenmenin beyindeki zararlı proteinlerin temizlenmesine de katkı sağladığını gösteriyor.
Dünyada en sık görülen ve kansere bağlı ölümlerin başlıca nedenlerinden biri olan akciğer kanseri, sessiz ilerleyişiyle giderek daha fazla kişide görülüyor. Bu önemli sağlık sorununun erken teşhis edilmesi durumunda hayat kurtarabileceğini belirten uzmanlar, akciğer kanserinin en büyük risk faktörlerinden biri olan sigaraya dikkat çekiyor. Hastalığın tanı ve tedavi aşamalarını anlatıyor.
Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde bronşitin görülme sıklığı da artıyor. Uzmanlar, özellikle çocuklarda gelişen ve sıklıkla viral enfeksiyonlara bağlı olan bronşitin tedavi edilmediği durumlarda kalıcı hasar bırakabildiği konusunda uyarıyor. Peki bronşit nasıl belirtiler verir ve nasıl tedavi edilir? İşte tüm bilmeniz gerekenler...
Kış aylarının gelişiyle birlikte grip vakalarının görülme sıklığı da artıyor. Uzmanlar, gribin soğuk algınlığından çok daha tehlikeli bir hastalık olduğunun altını çizerken özellikle kronik rahatsızlığı olan kişilerde ciddi sonuçları olabilir. Virüsün sert yüzeylerde 48 saate kadar canlı kalabildiğini söyleyen uzmanlar, gripten korunmanın yollarını paylaştı.
Takviyeler zaman zaman uzmanların önerdiği, sağlığımızı korumamıza ve pek çok rahatsızlığın giderilmesi etkili birer araç. Ancak bilinçsiz ve yanlış kullanımı aksine pek çok sağlık sorununu beraberinde getirebiliyor. BMJ Medicine'de yayınlanan ve 40 yaşın üstü kişiler üzerinde yapılan bir araştırma, balık yağı takviyelerini düzensiz kalp atışı veya felç geçirme gibi kalp sorunlarına bağlamıştı. Konu hakkında konuşan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Sinem Özbay Özyılmaz da çeşitli uyarılarda bulundu.
Kış aylarında soğuk hava ve kısa günler bağışıklık sisteminin önemini artırıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, bu dönemde hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmanın gerekliliğine dikkat çekiyor. Güngör, beslenmemizin hastalıklardan korunmamızda büyük bir öneme sahip olduğunu vurguluyor.
"Meğer en sağlıklı balık türü buymuş! Haftada 2 kez yediğinizde öyle bir etkisi var ki..." haberi için lütfen tıklayın......
Özellikle karbonhidrat tüketiminden sonra yükselme eğiliminde olan kan şekeriyle mücadele etmek için dengeli beslenmenin yanı sıra birkaç ayrıntıya dikkat etmekte fayda var. Özellikle bazı içecekler, kan şekerinin dengesi üzerinde büyük etkiye sahip olabilir. İşte onlardan biri...
Türk Gastroenteroloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Müjde Soytürk, bilinçsiz ve aşırı magnezyum kullanılmasının ciddi sonuçlar doğurabileceğine vurgu yaprak, “Yaygın magnezyum kullanımı mide bulantısı, kendini kötü hissetme, ishal, kan basıncında düşüklük hatta ileri düzey vakalarda kalp durmasıyla bile sonlanabilecek önemli bir durumdur. Hekim kontrolünde alınması gerekiyor” dedi.
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Yaşar Özdenkaya, obezite ve sağlıklı beslenme hakkında önemli bilgiler paylaştı. Özellikle gençlerin obeziteye daha yatkın olduklarını dile getiren Özdenkaya, “Gençler arasında fast food alışkanlığı ve düzensiz beslenme her geçen gün yayılıyor. Bu da obeziteyi tetikleyen unsurların başında geliyor” dedi.
Algolog Prof. Dr. Emine Nur Tozan, halk arasında “hayalet ağrı hastalığı” olarak adlandırılan fibromiyaljinin diyabet gibi ya da radyolojik görüntülemelerle belirlenebilen hastalıklar gibi net bir biyokimyasal tetkiki olmadığını söyledi. Hastanın hikayesi ve özgeçmişinin deneyimli hekimlerin tanıyı koyması için yeterli olduğunu belirten Prof. Dr. Tozan, “Ancak diğer hastalıklardan ayırıcı tanısı için kan testleri ve etkilenmiş ilgili anatomik bölgelerin görüntüleme tetkikleri istenmelidir. Özellikle romatizmal hastalıklar, metabolik hastalıklar, kas-iskelet sisteminin diğer hastalıkları ile kesin ayırıcı tanısının yapılması gerekir” dedi.