Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bomboş bir güzellik..

ERTEKİN yakaladı götürdü.. Mayadrom Uptown diye bir yeni alışveriş merkezi açılmış.. Ne kadar güzel anlatamam.. Akmerkez'e yürüyüş mesafesi.. O mecbur kalmadıkça girmediğim Akmerkez tıklım tıklım.. Bu güzellik bomboş.. Niye bomboş.. Kimsenin ama kimsenin umurunda değil de ondan.. Ertekin'in bana asıl göstermek istediği dükkana gittik önce.. JustLeo.. Bir giriş ve vitrin düzenlemesi yapmış.. "İçeri sakın girmeyin" diyor.. Öyle itici.. Ertekin olmasa aynen geçer giderim. İçeri girdim.. Hazır giyim değil, terzi dükkanı.. Bir sıra askılar erkek.. Karşısında bir sıra askı, kadın.. Hiçbir şey sergilenmiyor.. Askıdan alıp, açmanız, bakmanız gerek.. Ertekin zorladı, baktım. Harika şeyler var.. Gençler için.. Her yaşta gençler için.. Şimdi burası niye boş?.. Efendim merkezin patronları "Herkes gelmesin" diyorlarmış.. Halt.. Sevil orada en büyük parfümeri mağazasını açmış.. Herkes gelmezse, kira ödeyemez.. Herkes gelecek. Parası olan herkes.. Ne kadar az adam gelirse, bakım ve idame masrafları o kadar düşük olacak.. Patronun ne hesapları yaptığı belli.. Ama bomboş salonları ile dolar bazında kira ödeyen dükkanlar nasıl yaşayacak?..

Dükkan sahipleri öyle oturuyorlar. Tepkisiz..
Yahu atla deve değil. Yeni açılan alışveriş merkezileri nasıl ayak alıştırır?.. Sinema ile.. Sinema ucuz yapılır.. Hatta oradaki dükkanlar sinema işletmesine sponsorluk yaparlar ki, bilet ucuz olsun.. Uptown'da üç sinema var, az.. Bilet fiatları 17.5 milyon lira.. Çok.. Yani.. "Herkes gelmesin.." Sonra.. Los Angeles'teyken yeni açılmış bir alışveriş merkezi neler yapıyordu halkı çekmek için.. Birisine katıldım. 42 kişilik Big Band caz orkestrası.. Hem de en ünlü cazcılar çalıyor.. Binlerce dolarlık olay. Parayı dükkan sahipleri karşılıyormuş.. Yüzlerce insan geldi. Konseri dinleyip gitmediler tahmin edersiniz. Bin şey yapılır, duyurmak, çekmek, ayak alıştırmak için.. Ama merkez sahibi için her gelen müşteri yeni masraf.. Peki sinek avlayan dükkan sahipleri ne yapıyor?.. Boş oturup maaş alan ama işlerini yakında kaybetme tehlikesi ile baş başa yaşayan tezgahtarlar ne yapıyor?. Uptown Mayadrom yakında biter.. Tepkisiz toplumlar yok olmaya mahkumdurlar da ondan..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA