Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Orda bir şehir var, adı Kilis

Kilis Vakfı'nın İstanbul'da düzenlediği gece hem hareketli hem de yararlı geçti. Kilis Milletvekilleri Hasan Kara, Veli Kaya, Vali Nevzat Turhan ve Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut gecenin konukları arasındaydı. Ev sahipliğini de Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk ve ünlü Kilisli işadamları yaptı. Amaç yeni il Kilis'e bölgenin en etkili üniversitesini kurmak.
Aslında bu konuda bugüne kadar devlet desteği olmadan çok önemli yatırımlar yapılmış.
Üç ay önce Kars'tan Kilis'e atanan Vali Nevzat Turhan bu konuda şöyle diyor: "Kilis'e geldiğimde çok şaşırdım. Burası Kars gibi değil. İki Fakülte, iki yüksek okul şu anda devam ediyor. İki bin öğrenci eğitim görüyor. Hepsini Kilis Vakfı'nda görev alan hayırsever iş adamları yapmış. Bu sene de yine devlete yük olmadan Üniversiteye geçişi sağlayacak çalışmaları tamamen bitireceğiz." Kilis Üniversitesi'yle ilgili çalışmalarda hayırsever iş adamlarının katkısına dikkat çeken Vali Nevzat Turhan sözlerini şöyle noktalıyor.
"Kilis 11 senelik yeni bir il. Devlet de epey gayret göstermiş. Yani anlayacağınız Kilis kısa sürede bölgenin 'cazibe merkezi' olacak."
Sivil toplumla devlet işbirliği "Orda, uzakta bir köy var" yaklaşımının artık çok gerilerde kaldığını gösteriyor.
Bu da güzel bir gelişme...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA