Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Dubaililer İstanbul'u pazarlıyor

Yapılanlar, rakamlar ve anlatılanlar "küresel dünyanın yeni cazibe merkezi" olarak bir tek yeri işaret ediyor: Dubai.
Dünyanın sermayesi oraya akıyor, en büyük şirketler merkezini oraya taşıyor ve dünyanın en büyük gökdelenleri oraya dikiliyor.
Son birkaç yılda ortaya çıkan bu "küresel mucize"yi dinledikçe merakımız daha da atıyordu.
Dahası İstanbul'un en büyük gökdeleni olacak Levent'teki "Dubai Towers İstanbul"u da Dubai sermayesi yapacaktı. Bu koşullarda Dubai'de olanları merak etmemek mümkün mü?
İşte bu merakı gidermek için birkaç gündür Dubai'deydim. İnanılmaz bir sıcak var. Ama sıcağı falan umursadığım yok. Bütün derdim bir an önce şu "mucize" denilen şehri görmek.
Ama önce bizi oraya götüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekibiyle birlikte "Arabian Travel Market 2006" fuarına gidiyoruz.
Fuarda Türkiye, AB ülkelerinin bulunduğu alanda yer alıyor. Arap ve Asya ülkeleri ise bir başka bölümde.
Türkiye'nin de bulunduğu AB ülkeleri standını gezdikten sonra Dubai'nin de bulunduğu bölüme geçiyoruz. Malezya, Endonezya, Singapur gibi ülke standları yan yana. Müthiş bir renk cümbüşü çarpıyor insanı.
Dubai ve Abu Dabi standları ise turizmden çok, bir gayrimenkul pazarlama standı gibi. Bir köşede dünyaca ünlü isimlerin de villa aldığı ve adalardan oluşan "The World", öteki köşede ise "Dubai Towers İstanbul" projesi müşterilere tanıtılıyor.
Doğrusu gördüğümüzde hepimiz şaşırıyoruz.
Nedeni açık, İstanbullular daha konuyu tartışırken, Dubaililer gökdelenleri pazarlamaya başlamış bile... Yeni dünyanın ticaret anlayışı bu herhalde. Belki de böyle olduğu için Dubai'ye dünya sermayesi akıyor.
Projenin tanıtım görevlisi şöyle diyor:
"Biz İstanbul'daki Dubai Towers'i şimdiden dünyaya tanıtıyoruz. Kısa zamanda da inşaata başlayacağız."
Anlaşılan Dubaililer İstanbul'u sevdi. Geriye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin; 5 milyar dolarlık yatırımın, nasıl ve nerelere yapılacağını açıklaması kalıyor. Bakalım bu konuda Dubaililer kadar olmasa da İstanbul'un bir hazırlığı var mı?
Bekleyip göreceğiz...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA