Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Neyi paylaşamıyoruz?

Merkez solda yeni bir birlik ya da seçim ittifakı yapılabilir mi? SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın ısrarla savunduğu bu fikre ilgi giderek artıyor.
Çünkü, seçim ortamı yaklaştıkça mevcut partilerin yöneticileri bile "sol partiler yine iktidar olamayacak" kaygısıyla telaşlanıyor.
Aslında bu kaygıyı sadece profesyonel siyasetçiler duymuyor, onlardan çok daha fazlasını sokaktaki insanda görmek mümkün.
Önceki gün o "sokaktaki insanı" temsil eden üç kişiden çok samimi bir faks aldım.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a da gönderilen, Orhan Karahasan, Engin Anlamaz ve Halil Tolunay imzalı bu samimi mektubu aynen yayımlıyorum:
"Sayın Genel Başkanımız Deniz Baykal;
25 Nisan sabahı her gün çayımızı içtiğimiz Çağdaş çayevindeydik. Gazetelerimizi okurken Sabah gazetesi 14. sayfada Mahmut Övür'ün köşesindeki yazının içeriğini arkadaşlarımızla birlikte tartışmaya açtık.
Bu yazının bizde yarattığı izlenim şu şekilde olmuştur: Neden böyle bir program birliğine varılıp, seçimlere ittifak halinde gidilmesin? İlk seçimde, bu ittifakın iktidar olacağına inancımız tamdır .
Neyi paylaşamıyoruz? Türkiye'de 10 milyon seçmen sandık başına gitmemektedir. Bizlerin, siyasetten hiç beklentisi olmayan insanlar olarak, tek düşüncesi ülkenin geleceğidir.
Kurulmasını arzu ettiğimiz bu ittifakın Genel Başkanı olarak sizi düşünüyoruz. Ve devamında da sizi Çankaya'da görmek istiyoruz. Lütfen tabanın sesini dikkate alınız.
Saygılarımızla..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA