Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Taksilerde kiralama devri sona eriyor

Son günlerde İstanbul'un taksileri konusunda yazdıklarımız ciddi bir kamuoyu yarattı. Konuyla ilgili olarak toplumun her kesiminden, görüşler, öneriler, olumlu-olumsuz tepkiler geldi.
Konuyu ele almaktaki amacımız, İstanbul'a yakışan taksicilik sisteminin yerleştirilmesiydi.
Hem taksicilerin, hem İstanbulluların, hem de bu şehre sevdalı turistlerin yaşadığı önemli sıkıntılar vardı.
Bu sıkıntıların temelinde, Standardın altında taksiler, kiralık plakalar, müşteriye kötü davranan taksiciler ve taksicilerin yaşadığı ekonomik sorunlar yatıyordu.
Ama en önemlisi plaka sahipliğiydi. Çünkü, arabaların kalitesizliği de, şoför-müşteri ilişkilerinin kötülüğü de buna bağlıydı.
Bu konuda önemli bir gelişme var. Artık İstanbul'a, ciddi denetim sağlayacak yeni bir sistem geliyor.
İstanbul İl Trafik Komisyonu'nda alınan karar İçişleri Bakanlığı'na sunuldu. Yeni kararın temel hedefi, taksiyi kullanan şoförle taksi plakasının sahibini aynı kişi yapmak.
Sistemin içeriği şöyle:
Taksilerde bir stiker, bir de taksiye ait tüm bilgileri kapsayan form olacak. Taksiye binen kişi, aracın sahibinin, şoförlerinin kim olduğunu bilecek, fotoğraftaki kişiyle, şoförü karşılaştıracak. Eğer tutmazsa polise bildirecek ya da trafik polisleri kontrolleri sırasında bunu ortaya çıkaracak...
İstanbul Trafik Şube Müdürü Ali Kemal Hanlı, standart dışı taksilere uygulanacak yasal işlemleri şöyle anlatıyor: "Taksi sahibinin geçimini sadece taksicilikle sağlaması gerekiyor, bu Bakanlar Kurulu kararıdır. Uymayanlar hakkında yasal işlem uygulayacağız."
Bu karar uygulamaya geçtiğinde çok yaygınlaşan ticari taksilerin kiralanma olayı da son bulacak. Söz konusu uygulama sahte plakaların tesbitinde de kullanılacak. İstanbul İl Trafik Komisyonu'nda alınan bu karar hızlı bir şekilde hayata geçirilecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA