Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Geleceğim İstanbul

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun tüm İstanbullular'a bir çağrısı var: "10 milyon İstanbul'un 1 milyonu, 'Kente sahip çıkmak istiyorum' derse İstanbul kurtulur."
Müezzinoğlu çağrısını hayata geçirmek için de "Geleceğim İstanbul" adıyla bir organizasyona imza atıyor. Daha önce AK Platform adıyla yürütülen çalışmaların bir devamı. Ancak bu kez yapılanın bir farkı var. Bu farkı Müezzinoğlu şöyle anlatıyor: "Sadece organizasyon AK Parti'ye ait. Konu İstanbul'un geleceği. Konuşmacılar İstanbul'un ortak değerlerini temsil eden isimler. Dünya görüşleri, siyasi kimlikleri beni ilgilendirmiyor. İstanbullu olması ve İstanbul'u sevmesi önemli..."
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da katılacağı toplantının konuşmacıları, depremle ilgili Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, kent kimliğiyle ilgili Prof. Dr. Sadettin Ökten, kentsel dönüşümle ilgili Faruk Göksu ve kültürel mirasla ilgili Doç. Dr. Haluk Dursun...
Bir de serbest konuşmacılar var. Müezzinoğlu bu konuda şunları söylüyor: "İshak Alaton'un ne konuşacağını bilmiyorum, hayalindeki İstanbul'u merak ediyorum. Yıldız Kenter, neler düşünüyor? Rahatsızlıkları ne? Suna Pekuysal, geçmişten günümüze uzanan sanat dünyasında neler yaşadı? Bunlar anlatılsın. Aslolan İstanbulluluk bilincini oluşturma anlayışıdır. Parti farkı olmaksızın. "
Müezzinoğlu bu çabaya herkesin destek vermesi gerektiğini belirtiyor ve ekliyor: "Hepimizin İstanbul'a borcu var, hepimizin bu kente karşı sorumluluğu var. Bu borcumuzu ödememiz gerekiyor. Bu nedenle, tüm belediye başkanları, CHP, DYP, ANAP, MHP ve diğer siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ile tüm İstanbullular bu organizasyona davetlidir. İstanbullu ne düşünüyor, ne istiyor bunu yansıtalım. Ve İstanbul'un geleceğini onların isteğine göre şekillendirelim..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA