Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Park tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan bir karar tartışmaya neden oldu. Tartışmanın konusu Kireçburnu'nda bulunan bir parkın adıyla ilgili. Tartışmayı yaratan ise, Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Meclis üyeleri Muhlis Arvas, Mustafa Bayraktar ve Ali Turan'ın verdikleri isim önergesi. Önergede, Azerbaycan'ın merhum devlet başkanı Haydar Aliyev'in adının bu parka verilmesi istendi. İstek, Meclis'in oy birliğiyle kabul edildi ve onaylandı. Ancak daha sonra aynı parka 1993 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nin başyazarı merhum Nadir Nadi adının verildiği ortaya çıktı. Bu garip duruma CHP'li üyeler ve sivil toplum örgütleri de tepki gösterdi. Atatürkçü Düşünce Dernekleri ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yanlışlığın düzeltilmesini istedi.
Ortada garip bir durum olduğu açık... Bir yanda Türkiye'nin dostu Haydar Aliyev, öte yanda cumhuriyet tarihine mal olmuş bir başyazar Nadir Nadi var.
Tabii bu durumu yaratanların da bu sorulara cevap vermesi gerekiyor: Bu iki ismi karşı karşıya getirmeye hakkınız var mı? Haydar Aliyev'in adını verecek başka park bulamadınız mı? Seçilmişlerin görevi, toplumu gereksiz gerilimlere sürüklemek mi, yoksa sorunlara çözüm üretmek mi?
Bu konunun da takipçisiyiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA