Master Chef'te tüm hijyen kurallarının alt üst edildiğini daha önce yazmıştım.
Bütün işletmelerin mutfaklarında eldiven takmak, kep ve özel terlik giymek, özel kıyafet ve önlükle yemek yapmak 'olmazsa olmaz' bir şart iken, bizim yarışmacılar bunların hiçbirine dikkat etmiyor. Hepsi düğüne gider gibi takmış, takıştırmış. Oysa yemek pişirirken kir tutan, hijyen kurallarını ihlal etme ihtimali bulunan her türlü takının çıkartılması gerekiyor.
Son olarak Uzakdoğulu yarışmacı Anyan Değirmenci'yi yerde hamur yoğururken görünce, 'pes' dedim. Anyan, kollarından daha iyi güç alabilmek için hamur yoğurduğu kabı, yere koyarak işine devam etti. Öküz altında buzağı arayan, en küçük hatada bile yarışmacıların anasından emdiği sütü burunlarından getiren Batuhan Şef'in ve diğer jüri üyelerinin buna kayıtsız kalmaları ise affedilir gibi değildi.