Pasta Şefi Didar Yanar konu hakkında bilgiler verdi.
EV BAKLAVASI
İçi için;
Açmak için;
Şerbeti için;
Üzeri için;
HAZIRLANIŞI: Öncelikle yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz. Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz. Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10'ar 10'ar üst üste koyun. 10'arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin. Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağın yarısını dökün. Önceden ısıtılmış 180°C fırına sürün hafif rengi değiştiğinde fırından alarak kalan yağı gezdirin ve tekrar fırına sürün altı üstü kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için;
Bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp limon koyup, 15 dakika daha kaynatın.
SOĞUK BAKLAVA
Hamuru için;
Açmak için;
Arası için;
Üzerine;
Şerbeti için;
Üzerine;
HAZIRLANIŞI: Öncelikle hamur malzemeleri geniş bir kapta yoğurularak orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. 6 bezelye ayırarak 30 dk dinlendirilir. Her biri açabildiğimiz kadar ince açılarak 4 e bölünür büyük borcama her bir beze 4 kat olacak şekilde yerleştirilir. 12 kat olunca yani 3 beze bitince arasına 1 kase ceviz serpilir. Kalan 3 beze de açılarak aynı işlem yapılır. Sonra işlem bitince baklavamızı dilimlenir. 250 gram tereyağı eritilerek baklavanın üzerine dökülür. O beklerken şerbet ocağa alınarak 15 dk kadar kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Baklava fırına verilerek 170 derecede altı üstü pişene kadar pişirilir. Fırından çıkınca bi yarım saat sıcağının çıkması beklenir. Hem şerbet hem baklava ılık olacak şekilde şerbet dökülür. Üzerine kakao süzgeç yardımıyla serpilir. Onun üzerine de çikolata rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun.