*SUPANGLELİ TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler
Tavuk göğsü için:
Supangle için;
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak tavuk göğsünü hazırlayın. Tencere içerisine tereyağını alıp eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyin ve orta ateşte rengini döndürmeden 10 dakika un kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından süt ve toz şekeri ekleyerek kıvam alana kadar kaynatın. Fokurdadıktan sonra 4 dakika daha kısık ateşte kaynattıktan sonda ocaktan alın ve 5 dakika kadar çırpın. Daha sonra uygun bir borcamın ya da kasenin içerisine alın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırın. Üzeri kabuk oluncaya kadar iyice soğusun. Supangle için; buz ve bitter çikolata hariç tüm malzemeleri tencere içerisine alıp kaynatın. Kaynayan supangle içerisine bitter çikolatayı ekleyin ve ocağın altını kapatarak çikolatanın erimesini sağlayın. Ardından buz ekledikten sonra çırpın ve soğuyan tavukgöğsünün üzerine dökün. Supangle de soğuduktan sonra servis ederken üzerine bol kakao serperek dilediğiniz porsiyon da servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
*ORMAN MEYVELİ PARFE
Malzemeler
İçine;
HAZIRLANIŞI: Çırpılmış şantinin içine negroyu ve halleyi sonra meyveleri ekleyip karıştırın. Kalıba streç film serip döküp dondurucuya kaldırın. 5 saat kadar dondurun. Servis etmeden önce dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.
*PANNA COTTA
Malzemeler
Meyveli sosu için:
HAZIRLANIŞI: Tencereye krema dahil tüm malzemeleri alıp çırpıcı ile karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edin ve ocağın altını yakarak orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın ve muhallebiyi kuplara bir parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Meyveli sos; Küp küp doğradığınız çilekleri ve diğer meyvelerle beraber tüm malzemeyi tencereye alıp karıştırın ve ocağın altını yakarak orta ateşte göz göz kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşan meyve sosumuzu kupların üzerine koyup biraz ılıdıktan sonra dolaba kaldırın. Soğuyan tatlımızı dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.