JÖLELİ YAZ TATLISI
Malzemeler
Keki ıslatmak için
Muhallebisi;
Üzeri için;
HAZIRLANIŞI: Yumurta ve şekeri çırpın. Sonra tüm malzemeleri ekleyip 170 derecelik fırında pişirin. Çıkarınca soğuk sütle ıslatın. Muhallebi için krem şanti hariç malzemeleri tencereye ekleyip karıştırın. Pişince altını kapatıp krem şanti ekleyin ve karıştırıp kekin üzerine ekleyin. Çilekleri ince ince doğrayıp muhallebi üzerine dizin ve en üzerine de jöleyi yapıp sıcakken hemen dökün yoksa jöle hemen donar. Afiyet olsun.
LİMONLU CHEESECAKE
Malzemeler
Tabanı İçin:
Kreması İçin:
Limonlu sos için:
HAZIRLANIŞI: Öncelikle burçak ve fındıkları rondodan un gibi olana kadar geçirin. Cezvede erittiğiniz tereyağını bu una ekleyin ve kaşıkla ya da elinizle karıştırıp kelepçeli kalıbınızın dibine dökün. Elinizle tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltin. Kreması için tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta mikserin en düşük devrinde çırpın. Şekeri ekleyin ve biraz daha çırpın. (Tüm çırpma işlemleri düşük devirde olacak). Yumurtaları tek tek ekleyin. İlk yumurtayı ekleyin ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekleyin. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam edin. Limon kabuğunu ve suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpın. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine dökün. Kelepçeli kalıbı dikkatlice tezgaha 1-2 kez vurun ki çırpma esnasında oluşan hava kabarcıkları patlasın ve çatlama yapmasın. Kelepçeli kalıbı folyo ile kaplayın. Fırın tepsinize tabanı kaplayacak kadar kaynar su dökün. Ve kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsiye oturtun. Önceden ısıtılmış fırında 165 derece 45-55 dakika arası pişirin. Kenarları sabit ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutun. Limonlu sos için: Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın ve ocağa oturtun, kaynayana kadar kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin. Altını kapatınca vanilyayı ekleyin. Ilınınca soğumuş cheesecakein üzerine dökebilirsiniz. Mutlaka buzdolabında 8 saat dinlendirdikten sonra servis yapın, afiyet olsun.
VİŞNELİ KEK
Malzemeler
Kek hamuru için:
Çikolata sosu için:
Süslemesi için:
HAZIRLANIŞI: Keki hazırlamak için; yumurta sarısı ve aklarını ayrı cam kaplara ayırın. Yumurta sarılarının bulunduğu cam kâseyi kaynamakta olan suyun bulunduğu bir tencere üzerine oturtun. Toz şeker eklediğiniz yumurta sarılarını şeker taneleri eriyene kadar karıştırıp benmaride usulü pişirin. Ilık bir kıvam aldığında benmariden alıp vanilya özütü katın. Ayrı bir kapta bulunan yumurta aklarını çok az tuz ilavesiyle köpürtün. Katı bir kıvam alıp kendi yoğunluğunun bir kaç katına çıkmasına dikkat edin. Un, nişasta, kakao ve tuz kullanacağınız kuru malzemeleri bir kaba eledikten sonra benmaride pişirdiğiniz yumurta sarılarına ekleyin ve karıştırın. Katı bir kıvam alan yumurta aklarına kuru malzemeleri azar azar katıp bir spatula yardımıyla alttan üste doğru çok fazla karıştırmadan harmanlayın. Son olarak ayıklanmış ve fazla suyu süzüldükten sonra hafifçe unlanmış vişne tanelerini ilave edin. Kek karışımını hafifçe yağlanmış ya da yağlı kâğıt serili kelepçeli bir kek kalıbına boşaltın. Üzerini düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Çikolata sosunu hazırlamak için; süt, toz şeker ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın. İyice çırptığınız malzemelere küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra kalıbından ayrılan ve oda sıcaklığında soğuyan keki servis tabağına alın. Pürüzsüz bir kıvam alması için son bir kez karıştırdığınız ılık çikolata sosu kekin üzerine gezdirin. Taze vişnelerle süsleyip soğuttuktan sonra servis edin. Afiyet olsun