Pasta Şefi Didar Yanar
Pasta Şefi Didar Yanar
Kış tatlıları
17.02.2022 | Perşembe

PORTAKALLI SUFLE

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 20 gr kaşığı tereyağı
  • 20 gr un
  • 100 gr portakal suyu
  • 50 gr süt
  • 35 gr toz şeker
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 2 gr tuz
  • 1 gr vanilya özütü

HAZIRLANIŞI: Yumurta sarısı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırın. Tereyağı, un, portakal suyu, süt, toz şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte, karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız karışımı 2-3 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yumurta sarılarını ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta beyazlarını az bir miktar tuz ilavesiyle mikserle yüksek devirde 10 dakika karıştırın. Portakallı karışımı çırpılmış yumurta beyazlarına spatula yardımıyla alttan üste doğru çok fazla karıştırmadan ilave edin. Isıya dayanıklı porsiyonluk kaplara paylaştırdığınız sufle karışımını önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kabarmış ve içi akışkan kalan portakallı sufleleri, servis tabağına ters çevirip çıkardıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

FIRINDA TAHİN HELVASI

Malzemeler

  • 325 gram sade tahin helvası
  • 90 gr süt
  • Yarım limon kabuğu
  • 5 gr limon suyu
  • 10 gr tereyağı

HAZIRLANIŞI: Tahin helvasını parçalayıp güveç fırın kabına alın. Süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tereyağını ekleyin. Çatalla iyice ezin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

ISPANAKLI PASTA

Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 150 gr toz şeker
  • 350 gr un
  • 120 gr süt
  • 170 gr sıvı yağ
  • 240 gr ıspanak püresi
  • 10 gr kabartma tozu
  • 5 gr vanilin
  • Arası için:
  • 150 gr krem şanti
  • 300 gr soğuk süt

HAZIRLANIŞI: Ispanakları yıkayın ve rondoda püre haline getirin. Daha kolay çekilmesi için içerisine biraz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz. Yumurta ve şekeri kabartana kadar çırpın. Sütü ve sıvıyağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini de ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra yağladığınız kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında pişirin. Krem şanti için derin bir kapta kıvam alıncaya kadar süt ve şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın. Pişen kekinizi fırından çıkartın. Soğumaya bırakın. Keki bir tabağa koyun ve üzerini bıçak yardımıyla kesip alın. Kestiğiniz parçaları ya rondoda çekin ya da elinizle ufalayın. K ek tabanını tekrar borcama koyun. İsterseniz kekinizi biraz sütle ıslatabilirsiniz. Hazırladığınız şantiyi kekin üzerine güzelce yayın. Kek kırıntılarıyla da pastanın üzerini kaplayın. 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

SON DAKİKA SON DAKİKA