PORTAKALLI SUFLE
Malzemeler
HAZIRLANIŞI: Yumurta sarısı ve beyazlarını ayrı ayrı kaplara ayırın. Tereyağı, un, portakal suyu, süt, toz şeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir sos tenceresine alın ve kısık ateşte, karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız karışımı 2-3 dakika kadar oda ısısında beklettikten sonra yumurta sarılarını ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hızlıca karıştırın. Ayrı bir kaba aldığınız yumurta beyazlarını az bir miktar tuz ilavesiyle mikserle yüksek devirde 10 dakika karıştırın. Portakallı karışımı çırpılmış yumurta beyazlarına spatula yardımıyla alttan üste doğru çok fazla karıştırmadan ilave edin. Isıya dayanıklı porsiyonluk kaplara paylaştırdığınız sufle karışımını önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 12 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kabarmış ve içi akışkan kalan portakallı sufleleri, servis tabağına ters çevirip çıkardıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
FIRINDA TAHİN HELVASI
Malzemeler
HAZIRLANIŞI: Tahin helvasını parçalayıp güveç fırın kabına alın. Süt, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve tereyağını ekleyin. Çatalla iyice ezin. 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Afiyet olsun.
ISPANAKLI PASTA
Malzemeler
Keki için:
HAZIRLANIŞI: Ispanakları yıkayın ve rondoda püre haline getirin. Daha kolay çekilmesi için içerisine biraz sıvı yağ da ekleyebilirsiniz. Yumurta ve şekeri kabartana kadar çırpın. Sütü ve sıvıyağını da ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanak püresini de ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta unu, vanilyayı, kabartma tozunu eleyin ve karışıma ekleyin. Karıştırdıktan sonra yağladığınız kare borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında pişirin. Krem şanti için derin bir kapta kıvam alıncaya kadar süt ve şantiyi çırpın ve buzdolabına kaldırın. Pişen kekinizi fırından çıkartın. Soğumaya bırakın. Keki bir tabağa koyun ve üzerini bıçak yardımıyla kesip alın. Kestiğiniz parçaları ya rondoda çekin ya da elinizle ufalayın. K ek tabanını tekrar borcama koyun. İsterseniz kekinizi biraz sütle ıslatabilirsiniz. Hazırladığınız şantiyi kekin üzerine güzelce yayın. Kek kırıntılarıyla da pastanın üzerini kaplayın. 3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.