YULAFLI MAGNOLIA
Malzemeler
Hazırlanışı: Meyve hariç bütün malzemeler kısık ateşte pişirilir. Fokurdamaya başlayınca altını kısıp ocaktan alalım. Karışımın yarısını döküp üzerine meyve ekleyelim, kalan yarısını da döküp en üste de meyve ekleyelim. Buzdolabında 1 gece dinlendirelim. Afiyet olsun.
KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE
Malzemeler
Hazırlanışı: Fırını 180 derecede çalıştırmaya başlayın. Rondoda dutları şeker kadar kıvamına gelene kadar çekin. Bir kasede tereyağı ve dutları mikser yardımıyla çırpın. İçine yumurtayı ve vanilya özütünü ekleyip çırpın. Rondoda fındıkları çekin. (hafif iri taneli) Karışıma ekleyip çırpın. İçine elenmiş yulafı, kabartma tozunu ve üzümleri ekleyip, hafifçe çırpın. Fazla çırpmadan yoğurmaya başlayın. Streç filme sarıp buzlukta 20 dakika bekletin. Buzluktan çıkarıp ceviz tanesi büyüklüğünde toplar yapıp üzerine hafifçe bastırın. Her bir parçaya fındık yerleştirip 180 derecede alt üst ayarda en üst rafta 11-12 dk altı hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğutma telinde soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
KAKAOLU MUFFİN
Malzemeler
2 adet olgun muz
2 adet olgun avokado
60 gr pekmez
80 gr bal
10 gr vanilya
5 gr toz tarçın
1 adet yumurta
10 gr kabartma tozu
210 gr buğday unu
20 gr kakao
1 gr tuz
Hazırlanışı: Bir kabın içine ununuzu eleyin. Üzerine tarçın, kakao, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek güzelce karıştırın. Muzların kabuklarını soyun. Avokadoların çekirdeklerini ve kabuklarını çıkartın. Muz ve avokadoları mutfak robotunun içine alın. Kremamsı bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Daha sonra içerisine vanilya özütü, yumurta, bal ve pekmezi ekleyerek mutfak robotunu yeniden çalıştırın. Tüm malzemeler birbiriyle karışınca mutfak robotunu durdurun. Avokadolu-muzlu karışımı kuru malzemelerin üzerine spatula yardımıyla aktarın ve alttan üste doğru güzelce karıştırın. Ardından muffin kaplarına harcı paylaştırın. Daha önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında 35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.