Yıllardır yüksek yağ ve kolesterol içeriği nedeniyle kötü bir üne sahip olan yumurtalar, son dönemde sağlık açısından pek çok faydası olduğu gösterilen araştırmalarla yeniden popülerlik kazanıyor.
TikTok'ta 198 bin takipçiye sahip Dr. Robert G. DeBease, yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Dr. DeBease, "adeta mucize" olarak nitelendirdiği bir sebze grubunun hem karaciğer yağlanması hastalığını iyileştirmeye hem de metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olabileceğini belirtti.
Uygun koşullarda saklanmamış et ya da konserveler gıda zehirlenmelerinin en önemli nedenleri arasında. Peki gıda zehirlenmelerini nasıl önleyeceğiz? İşte uzmanından tavsiyeler...
M.S. 552-745 yılları arasında hüküm süren Göktürklerin, ekşiyen yoğurdun ekşiliğini azaltmak için üzerine su eklemeleri, dünyanın 'tesadüfen' ayran ile tanışmasına vesile oldu. Ayran sözcüğü, tarihte ilk defa Divan-ı Lugat-it Türk eserinde 'sütten elde edilen içecek' olarak tanımlandı. Binlerce yıldır hayatımıza giren bu lezzetin faydasına dair hiç bilmediğimiz bir bakış da mevcut! İşte ayranla ilgili bilinmeyenler...
Sağlıklı beslenmeye dair özellikle son yıllarda çok fazla bilgi alıyoruz. Bu bilgiler arasında özellikle "ekmek tüketiminin" ne kadar zararlı olduğuna dair birçok şey duyduk. Fakat bir ekmek türünün özellikle hem kolesterol hem diyabete aynı anda çare olabileceği keşfedildi! İşte ayrıntılar…
Acı yemekler, bir yemeği tam bir duyusal deneyime dönüştürebilir: acı, haz, hatta ter dökme hissi, lezzetleri bir üst seviyeye taşıyabilir. Bazıları bu acıyı severken, aşırı baharat yemek keyfini başkaları için bozabilir. Acı yiyecekler ayrıştırıcı bir etkiye sahip olup herkesin toleransı farklıdır. Peki baharatlar nasıl tüketildiğinde büyük faydalar sağlar? İşte cevabı...
Şişkinlik, kiloyla başa çıkmak veya sindirim sorunlarıyla uğraşmak hepimizin günlük yaşamında karşılaşabileceği rahatsızlıklar arasında. Peki, tek bir içecekle bu sorunları hafifletmek ve sağlığınıza destek olabileceğinizi söylesek?
Haplarla uzun ve sağlıklı bir ömre sahip olmak imkansız. Yapmanız gereken doğru, dengeli ve doğal beslenmek. Peki hangi durumda nasıl beslenilmeli? İşte ömrünüzü katbekat uzatacak o detaylar...
Sabah kahvaltılarından doyurucu öğünlere vazgeçilmez besin maddesi yumurtanın ne denli büyük bir şifa kaynağı olduğu yüzyıllardır biliniyor. Peki yumurtayı nasıl pişirdiğinize göre adeta zehre dönüştürebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte kanser riskini tetikleyen yumurta pişirme yöntemi!
Yüzyıllardır insanlar sadece su ihtiyacını karşılamak için değil, aynı zamanda hayatta kalmak için de suya güvendiler. Ancak artık Z kuşağı geldi ve birçoğu, normal suyun artık yeterli olmadığını iddia ediyor. Bakın "yeni sabah kahvesi" diyerek ne içiyorlar…
Son zamanlarda yapılan bir araştırma, daha fazla işlenmiş gıda tüketen kişilerin ölüm riskinin daha yüksek olduğunu ve ayrıca belirli hastalıklardan ölme riskinin daha yüksek olduğunu buldu. Tek lokmasıyla bile erken ölüm riskine tavan yaptıran o besinler…
Kuruyemişler, yüksek protein, lif ve sağlıklı yağlar içerdikleri için enerji verici bir atıştırmalık seçeneği. Özellikle, ceviz, badem ve fındık tam bir kalp dostu. Ancak, yüksek miktarda tüketildiğinde ise hiç masum değiller.
Sonbaharın serin ve taze havası geldiğinde, mevsimin en lezzetli tatlarını aynı zamanda fit bir beden için fırsata dönüştürmeye hazır mısınız? Hem tatlı krizlerini önleyen hem de tok tutan bu tarif, aynı zamanda cayır cayır yağ yakıyor. İhtiyacınız olan her şey tek bardakta! İşte diyetisyenlerin gizli tarifi!
Kilo vermek, herkes için zorlu bir yol gibi görünse de aslında düzenli bir yaşam ve sağlıklı beslenmenin kilit rolü olduğunu birçoğumuz biliyoruz. Fakat beraberinde birkaç tüyoyu uygulamak, kilo verme sürecinizi çok daha hızlı hale getirebilir. Özellikle sabahları tüketebileceğiniz bir içecek, tüm vücudunuzdaki yağlarda adeta patlama etkisine sebep olabilir. Nasıl mı? İşte cevabı…
Mevsim geçişlerinde vücudun hormonsal değişimleri, uyku düzenindeki farklılıklar, gündüzlerin kısalması ve havaların ısı değişimi sebebiyle toksin atımı da yavaşlayabiliyor. Ancak sonbaharda yetişen sebze ve meyveler ile enzim sisteminizi harekete geçirip vücudunuzun daha zinde olmasını sağlayabilirsiniz.
Dondurulmuş besinler ile ilgili genellikle zararlı olduklarına dair oluşmuş genel kanının aksine bazı besinlerin dondurularak tüketilmesinin çok daha faydalı olduğu ortaya çıktı. Önde gelen diyet uzmanları, bunun yanlış bilinen bir gerçek olduğunu ve çoğumuzun dondurulmuş gıda bölümünü kullanmadığını söylüyor. Peki hangi besinler dondurulduğunda daha sağlıklı? İşte cevabı…