Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Geleceğin Einstein'ları

MEF Dershaneleri, fen öğrenimini desteklemek ve gençleri bilime ve araştırmaya teşvik etmek amacıyla 15 yıldır "Araştırma Projeleri Yarışması" düzenliyor.
Türkiye'nin 13 ilinden 36 okulun başvurduğu yarışmada ilk etap tamamlandı ve lise öğrencilerinin fizik, kimya ve biyoloji dallarında hazırladığı projeler içinden 55'i sergilenmeye layık bulundu.
Finale kalan projeler içinde öyle örnekler var ki, insanı gerçekten hayrete düşürüyor ve bir o kadar da merak uyandırıyor.
İşte onlardan birkaçı:
'Görme engelliler için ultrasonik çözüm', 'Emotor', 'Yeni nesil güneş pilleri', 'Yaya bölgelerinde göllenmeyi önlemek amacıyla geçirgen asfalt üretimi', 'Bayat balık sensörü', 'Van kedilerinde görülen sağırlık ile genetik yatkınlık arasındaki ilişkinin araştırılması' vs...
Bu tür fikir ve projelerin gençlerden çıkması gerçekten insanı Türkiye'nin geleceği adına umutlandırıyor.
Projeler, 2-3-4 Mayıs'ta, İstanbul Ortaköy MEF Okulları'nda sergilenecek ve jürinin beğenisine sunulacak. 5 Mayıs'ta ise, her daldan beşer proje özel ödül sahibi olacak.
Ne diyelim, iyi olan kazansın..

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA