Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Tarih kokan Beykoz

Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül' ün göreve geldikten sonra yaptığı ilk iş, Beykoz'un tarihini anlatan bir kitap yayınlamak oldu, 'Bir zamanlar Beykoz' isimli kitapta Beykoz, geçmişten günümüze yüzlerce gravür ve fotoğrafla anlatılıyor.
Beykoz tarihinde bir ilke imza atan başkan Ergül, kitapla ilgili şunları söylüyor: "Dününden habersiz olan şehirlerin yarınını kurması imkansızdır. Bu nedenle Beykoz tarihinin gün ışığına çıkması gerekiyordu. Çünkü Beykoz'un zengin bir tarihi var. Bilinen tarihin öncesinde dahi, bir çok efsaneye konu olmuş, istisnai kentlerden biri. Medeniyetler beşiği İstanbul'un ciğeri. Maalesef, dört bir yanı tarihle yoğrulmuş İstanbul'un göz bebeği Beykoz'un müstakil bir tarihi bugüne dek yazılabilmiş değil." Ama artık var. Yine eski bir Beykozlu olan Mustafa Yavuz tarafından hazırlanan kitapta, 1854 yılında Eduardo Ernesto De Caranza'nın çektiği, bilinen en eski Beykoz fotoğrafı da yer alıyor.
Muhteşem doğası ve en uzun boğaz kıyısıyla İstanbul'un gözde semtlerinden Beykoz'a bir kitap yetmez. Belediye Başkanı
Muharrem Ergül, bu konuda ciddi çalışmaları olduğunu belirtiyor ve devam ediyor: "Kitap çalışmalarımız sürecek. Bunun yanında Beykoz'da bir ilki daha gerçekleştireceğiz. Beykoz'u tiyatro salonuna kavuşturacağız. Bu Beykoz'a özgü bir tiyatro salonu olacak. Bunu çok önemsiyorum, çünkü kentli olmanın yolu kültürden geçer." Beykoz'un bir kültür ve turizm kenti haline gelmesi için önemli projeleri olduğunu söyleyen Ergül, gelecek için umutlu konuşuyor: "Önümüzdeki on yılda İstanbul'un en popüler ve yaşanılır semti Beykoz olacaktır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA