Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru

Timur Bayındır Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Başkanı

Bugünlerde gerçekleştirilen Uluslararası Otelciler ve Restaurantlar Birliği Genel Kurulu'nun İstanbul'a katkısı ne?
Bu Türk otelcisi için çok büyük bir fırsat. 200 kişi turizmin uluslararası patronlarıyla kalıcı ilişkiler kurmak bizim için önemli. Tabii buraya kadar gelmelerinin altında yatan neden de İstanbul ve Türkiye potansiyeli. Kongre çok muhteşem geçiyor ve buraya yatırım yapılması için iyi bir fırsat.

2004 yılını turizm açısından genel olarak değerlendirseniz, nasıl bir manzara ortaya çıkıyor?
2003 yılında 2.5 milyon turist geldi ancak yıl sonundaki patlamalar canımıza ot tıkadı. 2004'te bunu biraz toparladık. Tanıtımlar iyi yapılırsa yıl sonuna kadar sayı 4 milyona ulaşır.

Peki 2005 için ne düşünüyorsunuz?
2005 için çok daha ümitliyim. Çünkü 2004'te çok güzel şeyler oldu. Mesela NATO kongresi oldu, bu kongreyi Avrupa ve Amerikan televizyonları olduğu gibi yayınladı. Bush'un, Boğaz Köprüsü manzarası önünde yaptığı konuşma turizmimiz için de etkili oldu.

Formula1 bilet satışları nasıl gidiyor?
21 Ağustos 2005'te yapılacak Formula1 için şimdiden Avrupa Yakası'ndaki oteller rezervasyon almaya başladı. Formula1 hastaları, şimdiden otelleri dolduracak gibi görünüyor. Bizim beklentimiz 100 bin kişi civarında. Anadolu Yakası'ndaki otellere, Tuzla'ya yakınlığı sebebiyle özellikle firmaların geleceğini düşünüyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA