Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Saadetçiler AK Parti'yi şikâyet etti

Eminönü Belediyesi Sultanahmet Meydanı'nda düzenlediği Ramazan etkinlikleriyle ilgi odağı oldu. İftar çadırları kuruldu, Sultanahmet Camii'nin yan tarafında standlar açıldı. Ve her akşam binlerce kişi, iftar sofralarında karnını doyururken, iftar sonrası da eğlence için Sultanahmet Meydanı'na koşuldu. Tam anlamıyla bir şenlik havasında geçti Ramazan Sultanahmet'te...
Şimdi o şenlikli Ramazan geceleri sona erdi, geriye Eminönü Belediye Meclis üyelerinin sorduğu sorular kaldı. Eminönü Belediyesi'nin Saadet Partili meclis üyeleri Ramazan ayının ortalarında basının ilgi odağı Sultanahmet Ramazan Etkilinlikleri'ni meclis gündemine taşıdılar.
Saadet Partili Meclis Üyeleri Metin Şayir, M.Doğan Muşlu, Muhammet Kaynar, Sabahattin Topkar, Coşkun Aksu, Sadık Özpolat ve Ahmet Dere'nin imzalarını taşıyan dilekçede ilginç sorular dikkat çekti.
Dilekçede dile getirilen iddialardan bazıları şöyle: Bu etkinlikler ihale yapılarak mı verildi? Tanesi 8 milyar TL'den 100 adedinin 800 milyar TL'ye kiralandığı belirtilen satış standlarından alınan kiralardan belediye bir gelir elde etti mi? Bu standları kimler kiraladı ve hangi kriterlere göre, kim tarafından belirlendi? Bu etkinlikler için İstanbul 1 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alındı mı? İhale edilen otoparklar dışında kalan yerlerin ihalesi yapıldı mı? Bu soruları Eminönü Belediyesi Meclis Başkanlığı'na vermekle yetinmeyen Saadet Partili meclis üyeleri, daha sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na da suç duyurusunda bulundular.
Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdikleri dilekçede kendilerini 'müşteki', Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'i de 'sanık' olarak niteleyen Meclis üyeleri, kendilerine verilen cevabı da yetersiz buldular. Meclis Üyesi M. Doğan Muşlu, bu konuda şunları söylüyor: "Bize verdikleri cevap yetersizdi. Yani biz 'İhaleye çıkardınız mı?' diye soruyoruz, cevapları, 'Bu işi daha önce yapan insanlara verdik' oluyor. Bu ihaleye çıkmayacağı anlamına gelir mi? Havadan sudan bir cevap geldi."
M. Doğan Muşlu, savcılığa neden başvurduklarını da şöyle açıklıyor: "Ortada bir yolsuzluk var. Devletin yolları otoparkları kiraya verilmiş. Kime verilmiş? Bunların ihaleyle olması gerekir. En yüksek parayı kim verirse, işi o alır. İhale yapılmamış. O zaman bana verselerdi, sana verselerdi. Olmaz böyle bir şey."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA