Zorlu Center'de büyük reklamlar, palavralarla açılan Jamie's İtalian kapanmış..
Zorlu'ya adım atmam.
İstanbul halkı da pek tutmadı zaten. Tahminlerin yarısına ulaşmamış günlük ortalama..
Jamie's'in kapanışını da buna bağlıyorlar da, Çağdaş Ertuna perşembe günü Milliyet'te tokat gibi gerçeği yazdı.
"Jamie's İtalian, ünlü şefin en sıradan lokantasıydı.
İstanbul'a gelince vasat yemeklere, bir de yüksek fiyatlar eklendi."
O zaman işte sonuç bu..
İstanbul halkını hala 1800'lü yılların Avrupa deyimi ile "Bon pour L'Orient/ Doğu için yeterli" kafasıyla kandırabileceklerini sanıyorlar.
Ülkelerindeki fast food dükkanlarını, bizde "Gurme" diye yutturmaya kalkıyorlar. P.F. Changs da öyle olmadı mı?. Amerika'nın ucuz, hızlı dükkanını, hem de Los Angeles'in iki misli fiyatlarla İstanbul'a sokuşturmaya kalkmadılar mı?.
Bu millet yemiyor artık!.
Ye- mi- yor!..
Bakın Kanyon'daki en gözde restoranlardan tarihi Konyalı da kapanmış.
Efendim sebep yüksek kiraymış..
Hayır değil..
Konyalı artık Konyalı değil..
Gençlik yıllarımda Sirkeci'de efsaneydi Konyalı.. Orta yaşlarımda Levent Çarşısı'nda harikaydı gene.. Sonra iniş başladı.
Kanyon'da açılan dükkan ilk başlarda umutlandırdı beni yeniden. Ama sonra ora da sıradanlaşmaya başladı. Bu arada Akaretler'de büyük iddialarla açılan şube fiyasko oldu. Konyalı adını da batırarak battı. Felaketti çünkü..
Pilavı bile kötüydü, anlayın..
Kanyon'daki dükkan da gelenlere, çıkarken "Bir daha gelmeliyim" dedirtmez oldu.
Ben kendi şahsıma gitmez oldum. 2014'te bir veya ikidir..
Lokantacılık, hele gurme lokantacılık çok özen isteyen bir iştir.
Böyle lokantalarda ödediğiniz paranın karşılığı iki şeyle ölçülür..
Yediklerinizin lezzeti ve yan masada oturanların ünü..
Bunlar olmadı mı, ayaküstü lokanta fiyatından yukarısını koyamazsınız.