ASLINDA "Adres, adres arıyor" demem lazımdı..
Adres, Urla'daki sahil restoranı.. Bu ülkede yediğim en lezzetli kuzu eti pişiren yer. Dünyada da Bilbao'daki et restoranı.. Bilbao'daki kendine özel bir tandır yapıyor kuzuyu.. Adres akıllara seza bir harmanla kor ateşte çeviriyor.
Son İzmir gezimde, gittik ki, Adres balıkçı olmuş..
Patron İsmail, dertli dertli anlattı.. "Et fiyatları o hale geldi ki, artık çevirdiğimiz kuzuyu satamaz olduk. Kuzu çevirme ertesi güne kalmaz. Ateşe koydun mu bitireceksin. Bu koca dükkan dönmez oldu. Mecburen balığa döndük. Balık buzlukta. Müşteriye göre çıkarır pişirirsin. Firesi yok.."
"Yani" dedim..
"Bana İstanbul'da bir yer bul" dedi.. "İstanbul 15 milyon. Orada dükkanı her gece doldurur, her gece de bir kuzuyu bitiririz.."
Duyduk duymadık demeyin.. Bu ülkenin en iyi kuzu pişiricisi Adres İstanbul'da adres arıyor!..