Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir saz semaisi.. Sanki Borodin!..

ANKARA yardımcımız Serpil Gogen İstanbul'un bu yıl çok uzun süren yazını nihayet bitirdi. Tuzla'dan başkente döndü.. Döner dönmez de kolları sıvadı.. İşte bir güzel konseri bakın nasıl anlatıyor..

***
Keşke, Türk Sanat Müziği çok seslendirilse.. Ehil ellerde düzenlense.. Çalınsa.. Söylense.. Geçen akşam, Ankara Resim Heykel Müzesi'ndeydik.. İsterseniz Türk Ocağı, Halkevi, veya Üçüncü Tiyatro deyin.. Varaklı bezemelerine bakmaya kıyamadığımız, o görkemli kurt başlı salonda.. Konser, bir saz semaisiyle başladı.. Çok sesli müziğe uyarlanmış bir semaiyle.. Sanki Borodin.. Sanki Haçaturyan.. Öyle bir tad.. Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Romen Şef Bujor Hoinic yönetiminde çalıyor.. Düzenlemeleri de o yapmış zaten.. Daha sonra bir Rast saz eseri.. İnanılır gibi değil.. Soprano Leyla Çolakoğlu, Tenor Hakan Aysev, Bas Bariton Deva Çolakoğlu ve Orfeon Oda Korosu'nun seslendirdikleri 16 yapıt.. Aklımdan bale müzikleri geçiyor.. Türk Klasik Müziği böylesine uyarlansa.. Sahnede dans edenleri görüyorum adeta.. Eserlerin bestecisi bir kadın.. Pınar Köksal.. Narin, duygusal, sevecen ama cesur, atak, kararlı bir kadın.. Yıllar önce birlikte spor yapardık.. Meğerse, ayni aileden dersler de almışız.. Konser sırasında öğrendim.. Ben, baba Nimetullah Gerasim'den resim dersleri alırken, o, oğul Veli Gerasim'den piyano dersleri almış.. Türk Sanat Müziği çalışmalarına Sadi Hoşses'le başlayıp Yılmaz Pakalınlar'la sürdürmüş.. 60 tanesi TRT repertuarında olmak üzere 90'a yakın bestesi var.. Yani, 1700'lerden bu yana gelmiş geçmiş 184 kadın besteci arasında üretkenlik bakımından ilk üçün içinde.. Keman, akerdeon, piyano ve lavta çalıyor. Ayrıca, başarılı bir iş kadını.. Avrupa, Asya, hatta Amerika'ya uzanan çeşitli faaliyetleri çatısı altında toplayan bir holdingin yönetiminde eşinin sağ kolu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.. Eczacı.. Birçok sosyal dernek üyesi.. Eğitim Vakfı Başkanı.. İki pırıl pırıl gençkızın da annesi.. Konser, Cumhuriyet'in 80. Yılı anısına, Pet Holding'in kuruluşunun 30.Yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verildi.. Sunucu ise, güzel Türkçesi ve zarafetiyle yılların ardından bir yüz, Aytaç Kardüz'dü..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA