Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

'Ataköy sahili halka açılacak'

Geçen hafta, devlet kayıtlarına göre, İstanbul Ataköy sahilindeki 150 bin metrekare arsanın resmen 'işgal' altında olduğunu yazınca hem toplumdan hem de devlet katından ciddi tepki geldi.
İlk arayanlardan biri TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'dı. Bayraktar ilk kez bu alanla ilgili gerçeğin dile getirildiğini vurgulayarak şöyle diyordu: "Burası İstanbul için çok önemli bir alan. Ama yıllardır hiçbir şey yapılmıyor. Kaçak ve salaş bir yapılaşma söz konusu. Biz bu bölgeyi İstanbullulara kazandıracağız."
Bayraktar böyle diyor ama bölge halkının bu konuda ciddi kaygısı var. Nedeni de açık; Acaba bölge işgalden kurtulduktan sonra yeni birilerine 'peşkeş' mi çekilecek? TOKİ Başkanı Bayraktar, bu endişenin yersiz olduğunu şu sözlerle anlatıyor: "Amacımız İstanbullulara güzel bir sahil sunmak. Ayamama Deresi'nin arıtma tesisleri de bittikten sonra buralar muhteşem olur." Ataköy Sahili'nde bulunan kaçak yapılarla ilgili önemli bir haberi de Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin verdi. Şahin, önümüzdeki 4 Nisan'da özellikle C Motelleri içinde bulunan çok sayıda kaçak yapının yıkılacağını söyledi.
Bu arsayla ilgili gelişmeler sadece bunlarla sınırlı değil. İşin bir de yargıda süren boyutu var. Bu konudaki gelişmeleri yakından izleyeceğiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA