Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

AKP, sağdan merkeze kayıyor


Önceki gün gündeme taşıdığımız 'AK Parti'de sürpriz isim, Süleyman Soylu' haberimiz siyaset kulislerinde dalgalanma yarattı. Öncelikle şunu belirtmekte yarar var, 'Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.' Biz de hayatın içinde ve siyaset kulislerinde konuşulanları dile getirmekle yetindik.
Yazımız üzerine Süleyman Soylu aradı. Ve konuşmaya bir tesbitle başladı: "Aktif siyasetle şu anda herhangi bir ilgim yok. Ama siyaseti izlemeye devam ediyorum."
Soylu'ya AK Parti içindeki arkadaşlarını ve ilişkilerini soruyoruz. İşte cevabı: "Siyaseti şöyle görüyorum, ülkenin yönetilmesi için kutsal bir alan. Arkadaşlık da çok kutsal boyutu olan bir alan. Ama bu iki yapıyı bugüne kadar birbirlerine karıştırmadım. AK Parti'de çok arkadaşım var. Değişik siyasi görüşlere mensup çok yakın arkadaşlarım, çok değişik dostlarım da vardır. Bunu başka bir şekilde algılamamak gerektiğine inanıyorum."
Soylu, ilginç bir noktaya daha dikkat çekiyor: "AK Parti'nin AB politikasıyla, özelleştirme ve üniversitelerde uyguladığı sert sağcı politikayla en sağdan başlayıp merkeze doğru yanaşma gayreti içerisinde olduğunu görüyorum. Demokrat Parti, Adalet Partisi ve AKP arasında bir kıyaslama yapıyorum. Demokrat Parti kurucuları itibariyle merkezden başlayıp 'ezan, bayrak ve vatan' politikasıyla en sağa kaymıştır. AK Parti ise en sağdan başlayıp merkeze doğru kayma çabası içindedir. Esas ölçü AB. AK Parti'nin en önemli sınavlarından bir tanesi bu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA