Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Hasan Can Ümraniye Belediye Bşk.

Ümraniye'de neyi hedeflediniz?
Varoş sözcüğünü Ümraniye'nin üstünden kaldırmak. Gerek altyapısıyla gerek üstyapısıyla yaşanılabilir bir kent haline getirmek.
Yaptığınız çalışmalar neler?
3 bin 500 sokak ve caddenin 400 tanesi toprak yoldu. Bu mahallelerde halk 20 yıldır çamur içinde yaşıyordu. 160 bin ton asfalt kullandık. Dere yataklarında sel baskınlarını önlemek için 12 nokta belirledik ve bunları ıslah ettik. Evini su basan ailelere 70 milyar yardım yaptık.
Kentsel dönüşüm için projeniz ne?
15 mahalleli ilçede, tek bir kültür merkezi yoktu. Göreve gelince 15 kültür merkezi planladık. Daha önce temeli atılan bir kültür merkezi başlamış onu bitiriyoruz. Çalışmaları devam eden 1 av köşkü var. Üç tanesini de Büyükşehir'in 2005 programına aldırdık.
Ümraniye'nin imar sorunu var mı?
Ümraniye'nin yüzde 30'unun tapusu yok. Büyükşehir, Ihlamur Köyü, Aşağı ve Yukarı Dudullu, Esenşehir, Y.Çamlıca'nın imar planlarını hazırladı. Donatı ve yeşil alanların üzerinde mülkiyet var. Bu binaları istimlak etmemiz gerek, ancak gücümüz yetmiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA