Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Mesut Şengün İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı
İstanbul'da pazarcı esnafın sayısı nedir?
Çeşitli zamanlarda 356 adet pazar kuruluyor. Avrupa Yakası'nda 19 bin pazarcı esnafı bulunuyor. 10 bin pazarcı da Anadolu Yakası'nda var. Odaya kayıtlı olmayanlarla 4050 bin pazarcı mevcut.
Pazar yerlerinin kaldırılması sık sık tartışılıyor bu konuda ne diyorsunuz?
Pazarcılık hiçbir zaman ölmez. Bu sorunla sık sık karşılaşıyoruz. Ne yazık ki sokak aralarında kalan pazarlar için bir yer ayrılmamış. Bir planlama yapılmamış. Çarpık yerleşim düzeninde biz de arada kaldık. Pazarlar merkezi yerlerde olmalı ve müşterinin ayağına gitmeli.
Bazı pazarlar mahkeme kararıyla kaldırılıyor, yorumunuz ne?
Bahçelievler ve Cihangir pazarları mahkeme kararıyla kalktı. Kamu hizmeti yapıldığı için Danıştay kararıyla yer belirlenmesi gerekiyor. Özellikle bu pazarlar için bize telefonlar geliyor. Belediyelerle görüşüyoruz.
AB sürecinde pazarların durumu ne olacak?
AB kriterleriyle biz de yakından ilgileniyoruz. Balık tezgahlarının soğutmalı sisteme geçmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Pazarlarda kalitesiz gıdalar da satılıyor. Bunun içinde belediyelerin her önüne gelene tezgah vermemesi gerekir. Bizde denetimlerimizi yapıyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA