Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Dr. Hasan Fırat Kapalıçarşı Esnaflar Der. Bşk.

İstanbul'a
gelen turist önce "Kapalıçarşı" diyor?
Sadece İstanbul turizmi değil, dünya turizmi Kapalıçarşı ile başlar. Altın borsası burada, döviz borsası burada. 3 bin 200 dükkânı, 28 hanı, 20 kapısı, 68 cadde ve sokağı, 25 bin çalışanıyla dünyanın en büyük kapalıçarşısı. Özellikle yaz turizmi döneminde buraya gelenlerin sayısı 400 bini buluyor.
Kapalıçarşı'nın sorunları var mı?
Bu kadar büyük bir yerde sıkıntı olmaması mümkün değil. Eskiye oranla büyük bir işsizlik var. Bunun yanı sıra havaalanından buraya ulaşım sorunumuz var. Kapalıçarşı çevresinin açılması ve seyyarlardan arındırılması gerekiyor. Tarihi bir yer olduğu için bir restorasyona ihtiyaç var, özellikle de çatının...
Çarşı ile ilgili projeleriniz neler?
Güzel Sanatlar profesörleriyle bir proje çalışması yapacağız. Özellikle çarşının restorasyonu ile ilgili. Ocak ayında Kuyumcukent açılıyor ve buradaki kuyumcu imalatçıları oraya taşınacak. Eskiden hanlar, çarşıya alışverişe gelenlerin konakladıkları yerlermiş. Böyle 67 hanı butik otel yapmak için hem Kültür ve Turizm hem de Bayındırlık Bakanlığı ile temas halindeyiz.
Kapalıçarşı'nın pazarlama stratejisi nedir?
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Marketingist fuarına katıldık. Burada geleneksel pazarlama konusunda ben ve dernek genel sekreteri Süleyman Ertaş konuşma yaptık. Bizim sırrımız güven ve dürüstlük. Kesinlikle aldatma yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA