Zorlu Center ile hemen yanında yükselen ve iki kuleden oluşan Çiftçiler Towers'ın yaya yollarıyla birleşmesini istediklerini Çiftçiler Towers'ın ortaklarından Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker'den duymuştum. Önceki gün arazi sahibi olan ve Türkerler ile ortaklığa giderek 25 bin tabana oturan, 45'er katlı iki kuleden oluşan projeyi hayata geçiren Çiftçiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çiftçi ile sohbet ederken de bu konu gündeme geldi.
Ahmet Zorlu bu talebe hayır demiş. Zincirlikuyu'da yürümeye çalışanlar, bunun pek de mümkün olmadığını bilir. Doğrusu yaya yollarının düzeltilmesine de yol açacak bu fikre Zorlu neden karşı bilmiyorum, bir gerekçesi vardır mutlaka ama bana sinerji olur gibi geldi ve el birliğiyle yürünemez hale getirilen o bölgede yürümek biraz daha kolaylaşır sanki.
Bu arada Hakan Çiftçi, arazinin yüzde 40'ını yeşil alan olarak terkettiklerini ve bu alanın yüzde 50'sinin yol yapıldığını ve kendilerinin de katkı sağladığını söylüyor. Çitfçi, Türkiye'de ilk kompozit binayı yaptıklarını ve betonla güçlendirilmiş çelik kolonların depreme ya da uçak çarpması gibi felaketlere karşı çok daha dayanıklı hale getirildiğini anlatıyor. 33'üncü katına çıkarak İstanbul'a kuşbakışı baktığım binadaki 308 daireden şimdiye kadar satın alanlar arasında Türkiye'nin zenginler listelerinin ilk 100 isminden 50'sinin yer aldığını öğreniyorum. Çiftçiler binada satışa çıkan dairelerin yüzde 60'ının satışını gerçekleştirmiş. Bu arada mimari projesi İngiltre Kraliçesi'nin baş mimarı olarak bilinen John McAslan&Partners tarafından çizilen Çiftçiler Towers'ın uygulaması da Sidney Opera Binası'nı da yapan ARUP tarafıdan gerçekleştirilmiş.