Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ŞELALE KADAK

“Atasay Kamer Vakfı’nı kurdum, artık gönlümce hayır yapacağım”

Bu topraktan aldığını bu toprağa geri vermek... Atasay Kuyumculuk'un kurucusu Atasay Kamer'le buluştuğumuzda, hayat hikâyesini anlattığı 'Altıncı Çocuk Altın Çocuk' kitabını konuşacaktık ama baktım sohbet en çok bugüne kadar anlatmadığı hayır işlerine geliyor. Beni en çok etkileyen cümlesinin, "sahiplenmek ateş- tir" olduğunu söylemeliyim. Duruşuyla, dinamizmiyle hepimize meydan okuyabilir ama artık kendini emekliye ayrılmış hissettiğini ve hayatını hayır işlerine adadığını söyleyip duruyor Kamer.
Özellikle doğduğu Denizli'nin Çivril ilçesinde çok sayıda okul ve yurt yaptırmış olmasına rağmen yetmemiş belli ki. Daha çok, daha çok eğitime yatırım yapmak istiyor. Çivril'e daha önce binasını yaptırdığı iki yıllık meslek okulunun uygulamalı 4 yıllık fakülteye dönüşmesi için verdiği mücadele bile tek başına Kamer'in yaptığı karşılıksız iyilikleri anlatmaya yeter. Aslında bunların anlatılmasını da istemiyor da şimdi artık mecbur.
Çünkü Atasay Kamer Vakfı'nı kurma çalışmaları neredeyse tamamlanmış ve Kamer artık öğrenci burslarını, yaptıracağı okulları, yurtları bu vakıf kanalıyla yönetecek olmaktan dolayı çok mutlu.
Ortaokuldan terk bir öğrenci olmanın verdiği burukluğu başka çocuklar okusun diye proje üstüne proje yaparak aşan Atasay Kamer, 1.5 yaşında kaybettiği tek kolununun yaşam azmine ve başarılarla dolu bir iş hayatına asla engel olmadığını her fırsatta gösteriyor bizlere.
Yeni yaptıracağı okulları anlatırken içi içine sığmıyor. En son Başbakanlığı döneminde Tayyip Erdoğan'a yaptığı ısrarı ve Erdoğan'ın da konuşmasında, "Bak ne diyor Atasay Ağabey. Ziraat Fakültesi Çivril'e yapılsın"cümlesiyle duyduğu rahatlamayı anlatıyor. Öğreniyoruz ki şu anda bu fakültenin imzası da Ankara'da imzada.
Çivril'de organik tarım yapılsın diye güzel bir fakülte yapan Atasay Kamer, sırf öğretmenler Çivril'e gelmiyor diye onlar içinde konforlu bir yurt yaptırmış. Babasının, annesinin, gelininin ve eşinin adlarını taşıyan yurtlar yapan Atasay Kamer'in bir hayali daha yakında gerçekleşecek.

Tasavvufi İslam'ı öğrenene burs!
Uşak Üniversitesi'nin katkılarından dolayı fahri doktora verdiği Atasay Kamer, "Tasavvufi İslam'ı öğretmek istiyorum. Bu eğitimi alacak öğrencilere burs vereceğim. Uşak Üniversitesi rektörüyle konuştum. Kuran'a bu açıdan yani tasavvuf penceresinden bakarak anlamak için İlahiyat Fakültesi, İslam İlimler Fakültesi'ne dönüşüyor" diyor.
Atasay Kamer Vakfı içinde Tasavvuf Araştırma Merkezi kuracaklarını da anlatıyor. Kamer'in hayali tasavvuf konusunda eğitim gören, yüksek lisans yapan, ulusal ve uluslararası araştırmalar yapan makaleleler yazan akademisyen ve öğrencilere burs vermek. Tasavvuf erbabının önde gelen isimleri, Mevlana Hazretleri'nin, Abdulkadir Geylani, Yunus Emre, Şah Nakşibendi, Abdulkerim Ceyli gibi evliyaların dilinden Kuran'ı, İslam'ı anlatarak tasavvufu toplumla buluşturmak istediğini söylüyor.
Atasay Kamer, bir yandan Denizli'nin Çivril ilçesini sosyal yatırımlarla kalkındırıyor, öte yandan da altın ticaretine başladıkları yer olan Uşak'ta üniversite yatırımları yapıyor. Bölgeler Kamer'in hayır işlerini kendilerine almak için yarışıyor. Bu tatlı yarıştan Atasay Kamer pek memnun. 'Peki' diyoruz, 'Servetinizin büyük bir kısmını hayır işlerine adamanıza oğlunuz Cihan Kamer nasıl bakıyor?" Baba Kamer, "O da benimle aynı düşünüyor. Hiç sorun yok" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA