Hükümetten talebi olan Twitter dostlarımın haklı isteklerini -son olarak- sütunumda yayınlıyorum.
Müspet-menfi bir cevap bekliyorlar. Elimde hiçbir yetki bulunmamasına rağmen, benim yazılarıma bel bağlamaları ayrıca üzüntüme vesile oluyor. Twitter'daki AK Partili milletvekilleri, lütfen bu arkadaşların isteklerini kendi meseleniz haline getirin; izleyip, sonuçlarını kendilerine bildirin.
1) Bütçede Milli Eğitim'e önemli bir pay ayrıldı. Acaba, kaç yeni öğretmen istihdam edilecek? Eskiden kendilerine söz verilen, ama sadece 11 bini göreve başlayabilen 2011 KPSS'sine göre sıraya giren öğretmenler soruyor: Bir defada 55 bin öğretmen alınacak denilmişti. Kadroların çoğu seçim öncesinde kullanıldı. 2011 KPSS'sine 11 bin kadro kaldı. Öğretmenler 2012'de bunun telâfi edilmesini istiyorlar.
2) Ayrıca öğretmenler, eş durumu dolayısıyla tayin peşindeler. Niye gecikiyor? Aile fertleri birbirinden ayrı düştü. Evlat, anasına ya da babasına hasret kaldı.
3) POMEM yedekleri, 1750 erkek aday sıra bekliyor. Çağrılacaklar mı? Yoksa askere mi gidecekler? Asil ya da yedek olmasına bakılmaksızın polis sınavında başarılı olan ve askerlik hizmetini yapan tüm adaylar askerden erken terhis edilmişti. Madem polis okuluna alınacakları kesin değildi, neden terhis edildiler? Tüm yedekler POMEM okullarına giremezse ne olacak?
Ankara kapı duvar... Bu yüzden Twitter dostları sorularını bana yöneltiyor. Yöneticiler bu kadar duyarsızsa ben ne yapabilirim ki!
4) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarından çağrı: Gümrük Bakanlığı, PTT, İçişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Yurt-Kur, SGK ve İş-Kur gibi kamu kurumlarının memur alımlarında, sadece İİBF mezunları tercih edilsin. KPSS sınavına giren İİBF mezunları 250 binken, kadro sayısı çok düşük kalıyor. İdari kadrolara, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarının atanmasını talep ediyorlar.
5) Birçok subayın, YAŞ toplantısına getirilmeden TSK ile ilişkisi kesilmişti.
Bu şekilde ihraç edilenler, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvuru hakları olduğu belirtilerek, af kapsamına alınmadı. Sadece YAŞzedeler özlük haklarına kavuştu. Bu haksızlığın düzeltilmesi talep ediliyor. Konunun ayrıntısı, Re'sen Emekliler Derneği Başkanı Servet Kahramaner'den öğrenilebilir.
6) POMEM dahil, kamuda çalışmak üzere sınava giren herkes, yaş sınırının, sınavın yapıldığı tarihe göre değil, 1 Ocak olarak hesaplanmasını istiyor. Çünkü sınav tarihi oynadıkça, ortaya çok sayıda mağdur çıkıyor.
7) "Güvenlik derslerine askerler yerine tarih öğretmenleri girsin" talebi var. Maalesef bu kadar basit bir mesele olmasına rağmen, tek bir adım atılamadı.
8)Onlar, 18-20'li yaşlardalar... Askeri okullara gitmişler, ama yapamamışlar. Uzaklaştırılmışlar. Şimdi ailelerinden tazminat istiyorlar. TSK'dan Ayrılan ve Atılan Öğrenciler Platformu'nda sorunları ve feryatları okuyabilirsiniz.
9) Belediye çalışanları, seçim öncesi Tayyip Erdoğan'ın verdiği sözü hatırlatarak kadro bekliyor.