* Ek yerleştirmede tercih yapabilme kuralları nedir? (Berkay AYDIN/ Edirne)
Ek yerleştirmede adayların tercih yapabilmesi için, genel yerleştirme sınavında açıköğretim kontenjansız bölümleri hariç, herhangi bir bölüme yerleştirilmemiş olmaları gerekiyor.
* Ek yerleştirmede en fazla kaç tercih yapabilirim? (Rüya ANIL/Ordu)
2 veya 4 yıllık bölümlerden en çok 8 tercih yapabilme hakkınız var.
* Ek yerleştirmede Tablo-3B ve Tablo4'deki kurallar nedir? (Ege GEDİK/Mersin)
2006-ÖSS puanıyla tercih yapacak adayların ilgili puan türündeki Y-ÖSS puanlarının, Tablo-3B ve Tablo4'teki bölümlerin taban puanına eşit veya taban puanından daha yüksek olması gerekiyor.
* Ek yerleştirmede Tablo-3A'daki kurallar nedir? (Onur AK/İzmir)
Tablo-3A'da her programın karşısında o programa genel yerleştirme sırasında oluşan taban puanla bu yerleştirmede kullanılan önceliklere göre yerleşen en son adayın öncelik durumu gösteriliyor. Bu bilgiler adaylara sadece tercihlerini yapmada kolaylık sağlamak için veriliyor. Adaylar Tablo3A'daki taban puanların ve önceliklerin altında olsalar bile tercihlerini yapabilecek. Bir başka deyişle, Tablo-3A'dan tercih yapacak adaylar ister meslek lisesi, ister lise çıkışlı olsun en küçük puan ve öncelik bilgilerini göz önünde tutmadan da tercihlerini yapabilir.
* Özel Yetenek Sınavı ile kazandığım bölüme kaydımı yaptırdım.Yine de ek yerleştirmeye başvurabilir miyim? (Pınar GÜR/Diyarbakır)
Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre kesin kayıt olanlar da ek yerleştirmeye başvurabilir. Ancak aynı dönemde birden fazla programa kayıt yaptırmayacağınız için ek yerleştirme ile bir bölüme yerleştirilirseniz, iki bölüm arasında tercih yapmak zorundasınız.
* Tercih yaparken dikkat etmem gereken bir nokta var mı? (Samet ERGÜN/Konya) Hangi bölümü tercih ederseniz edin,her bölüm için kılavuzun arka sayfalarında "Özel koşullar ve Açıklamalar" bölümünü mutlaka okuyun. Çünkü bölümlerin özel koşullarını taşımıyorsanız yerleştirilseniz bile o bölüme kayıt yaptıramazsınız. Bu da önümüzdeki yıl ÖSS'ye girmek istediğinizde puan kaybınıza neden olur.
* Ek yerleştirme kılavuzunda bazı bölümlerin karşısında puan yazmıyor. Bu bölümleri nasıl tercih edebilirim? (Yağmur SÖZEN/Muğla)
Tercih etmek istediğiniz bölümün karşısında eğer puan yazmıyorsa bu bölümün tercih listenizde istediğiniz yere yazabilirsiniz. Bu bölümleri tercih ederken herhangi bir kriter yok. Puanınız ne olursa olsun bu bölümü tercih ederken tamamen isteğiniz önemli.
* Ek yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? (Berk ÜNVER/Tokat)
Ek yerleştirme işlemi, 2006 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda belirtilmiş olan esaslara göre yapılacak. Bu esaslara uyularak siz, tercih ettiğiniz bölümlerin kontenjanları, koşulları ve en küçük puanları göz önünde tutularak, puanınızın el verdiği en yüksek tercihinize yerleştirileceksiniz.
* Ek yerleştirmede de aynı harç ücretini mi ödeyeceğim? (Ezgi CESUR/Ankara)
Daha önce yerleştirilen öğrencilerle aynı hakka sahip olduğunuz için kazandığınız bölümün belirlenen harç ücreti neyse onu ödeyeceksiniz.