Abant kebabı
4 adet bostan patlıcan
300 gr. kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
500 gr. mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
1 çorba kaşığı domates salçası
Defne yaprağı
Tane karabiber
Tuz
1 su bardağı kaşar peyniri
Eti, mantarları, doğranmış soğanı ve biberleri 10 dakika kavurun. Bir su bardağı suyla kıvamını açtığınız salçayı ve defne yaprağını ekleyin. Patlıcanları közleyip içlerini çıkarın. Çıkardığınız içi, etli malzemeye ekleyin. Harcı patlıcanların içine bölüştürüp bir tepsiye dizin. Tepsinin üstünü folyo ile kapladıktan sonra 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Folyoyu alıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve beş dakika daha pişirin.
Lavaş pide
6 adet lavaş ekmeği
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peyniri
1/2 demet maydanoz
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Peynirleri rendeleyip karıştırın. Kıyılmış maydanozu da içine ilave edip baharatları ekleyin. Bu karışımı üç adet lavaş ekmeğine paylaştırıp üzerlerine diğer lavaşları koyun. Az yağlanmış tavada iki yüzünü de pişirin.