Ay çekirdekli tavuk
1 çay bardağı ayıklanmış ay çekirdeği
500 gr. tavuk göğsü
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
1 çorba kaşığı acı biber salçası
1.5 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağını eritin, ay çekirdeği, hardal, salça ve tuz katıp biraz çevirerek ocaktan alın. Tavuk etlerini bu sosa bulayıp aynı tencereye yerleştirin. Üzerine bir su bardağı sıcak su döküp kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Tavuğu servis tabağına alın. Kalan sosun üzerine yarım su bardağı sıcak su koyup bir taşım kaynatın ve tavuğun üzerine gezdirin.
Hardallı bisküvi
2.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
6 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Un, tereyağı, hardal, kabartma tozu, kırmızı biber ve rendelenmiş kaşar peynirini yoğurun, en son yumurtayı ekleyip hamuru toparlayın. Hamura dilediğiniz şekli verip 190 derecede 15 dakika pişirin.