Soğanları piyazlık doğrayıp bir tencereye aldığınız tereyağında beş dakika sote edin. Et suyunu katın ve 25-30 dakika pişirin. Krema ve yumurta sarısını çırpın. Çorbanın suyuyla ılıtıp karıştırarak azar azar tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Çorbayı blender'dan geçirip yeniden tencereye aktarın. Üzerine ikiye böldüğünüz kiraz domatesleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. İnce piyazlık doğranmış soğanı tereyağında kavurun, çorbanın üzerine ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 çay bardağı krema
1 adet yumurta sarısı
20 adet kiraz domates
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
Patlıcanlı bulgur pilavı
Tereyağını tencerede eritin. Biber, soğan ve patlıcanı küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin, üç dakika kavurun. Yıkanmış bulguru ve baharatı ekleyip suyunu koyun. Suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı şekilde pişirin.
MALZEMELER
1 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı ince bulgur
4 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber