Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SAVAŞ AY

Ilıca dedikleri

ILICA; 2 km uzunlukta beyaz kumlu plajlar cenneti. Konaklama tesisleri yeterli. Termali de var. Denizin içinden kaynayan sıcak suları; Ilıca plajı ve yöredeki diğer plajları büyük bir havuz haline getirmiş.
Ilıca plajının karakteristiğini gösteren Boyalık Koyu, yaklaşık 5 km uzunluğunda plajlara sahip. Koyun orta kısmındaki Kalem Burnu'nun karayla birleştiği yerde Altınyunus Tatil Köyü ve marinası bulunuyor. Çeşme yarımadasının kuzey kıyılarındaki Dalyan ve Sakızlı Koy, tipik balıkçı mahallesi, evleri, limanı, plajları ve insanlarıyla, Ege yaşantısını en doğal haliyle gözler önüne seriyor. Eski adıyla 'Gon' olarak bilinen günümüzün Eşek Adası ise, Çeşme'ye yatla bir saat uzaklıkta. Temiz koyları ve konuksever eşekleriyle günübirlik yat gezileri için ideal.

Tarih
kokuyor
Çeşme Kalesi, 1508'de Osmanlı Padişahı 2'nci Beyazıt tarafından yaptırılmış. Kale ve liman, ticaret ve savaş gemilerini kötü hava koşullarına ve düşman saldırılarına karşı koruyordu. Bugün kale içinde bir müze var. Çeşme'nin Ege mimarisi özelliklerine sahip pek çok yapısının yanı sıra, adını aldığı Osmanlı dönemi çeşmeleri de bu mimari zenginliğe güzellik kazandırmaya devam ediyor.

Rüzgârla dans
Son yıllarda popülerliği artan Çeşme, ilk çağlarda Cyssus adıyla biliniyor. 29 km'lik kıyı şeridinde birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Eşine az rastlanır kumsallar ve bunaltmayan bir güneş.
Dingin denizde serinleyip sonra sımsıcak kumlarda güneşlenmek veya dalış tüpünü takıp derinlerdeki zenginliği keşfetmek ya da sörf tahtası üzerinde rüzgarla dans etmek. Çeşme'de herkes kendinden bir şey bulabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA