KAKAOLU PARFE
Üzeri için:
HAZIRLANIŞI: Toz krem şanti ile soğuk sütü mikserle koyulaşıp köpük kıvamına gelene dek çırpın. Başka bir kapta yumurtaları, toz şekeri, vanilyayı ve kakaoyu güzelce çırpın. Hazırladığınız krem şantiyi de ekledikten sonra güzelce karıştırın ve bisküvileri için elinizle iri iri kırıp, tekrar karıştırın. Baton bir kek kalıbının içini streç filme kaplayın. Hazırladığınız parfe karışımını içine boşaltıp, üstünü de streç filmle sardıktan sonra buzluğa kaldırıp en az bir gece dondurun. Servisten önce çikolata sosunu pişirin ve ardından altını kapatıp, kabuk tutmaması için ara ara karıştırarak oda ısısına gelene dek soğutun. Servis edeceğiniz zaman parfeyi buzluktan çıkartın ve bir servis tabağına alıp, streç filmi çıkartın. Soğumuş olan çikolata sosunu üstüne gezdirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun!
ÇİKOLATALI CHEESECAKE
Kreması için:
HAZIRLANIŞI: Cheesecake tabanını hazırlamak için; kakaolu ve yulaflı bisküvileri elinizle ufalayın ya da mutfak robotunda toz haline getirin. Tereyağını kısık ateşte erittikten sonra bisküvi parçaları ile harmanlayın. Yağlı bir hamur haline gelen bisküvi karışımını tabanı alüminyum folyo ile kaplanmış kalıba yayın. Çikolata tadı ve rengini kremaya vermek için küçük parçalar halinde doğradığınız bitter çikolatayı krema ilavesiyle kaynayan bir su buharı üzerinde bulunan ayrı bir kapta benmari usulü eritin. Krema karışımı için; oda sıcaklığında beklettiğiniz krem peynir ve labne peynirini bir karıştırma kabına alın. Toz şeker ve vanilya ilavesiyle krema halini alana kadar çırpın. Yumurtaları tek tek katıp, aralarda çırpma işlemini sürdürün. Benmari usulü erittikten sonra oda ısısında beklettiğiniz çikolata karışımı ve unu krema harcına ekleyin. Son kez mikser ile karıştırıp, tüm malzemenin özleşmesini sağlayın. Krema karışımını, tabanını ince çekilmiş bisküvi ile kapladığınız kek kalıbına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dakika, kenar kısımları kıvam alıp orta kısmı hafif akışkan bir halde kalana kadar pişirin. Oda ısısında ılık bir kıvama gelen cheesecake'i, kıvam alması için buzdolabında bekletin. Servisi için; bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Dolaptan aldığınız soğuk cheesecake üzerine eritilmiş, akışkan çikolatayı yayın. Kakao eledikten ve arzuya göre traşlanmış sütlü çikolata ile süsledikten sonra dilimler halinde servis edin. Afiyet olsun.
LAV KEK
HAZIRLANIŞI: Bu tarif tencerede pişmektedir. Geniş tabanlı bir tencereye yaklaşık olarak 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar karıştırın. Hazırladığınız kek harcını fincanlara paylaştırın, fincanların yarısından biraz daha fazla dolmasına özen gösterin, ağzına kadar doldurmayın. Çikolatayı kırıp fincanlara paylaştırın. Kaynamakta olan suya fincanları oturtun. Su fincanların yarısına kadar gelmelidir. Tencerenin kapağını kapatın ve bu şekilde 10 dakika pişmeye bırakın. Kabarıp piştiklerinde tencereden alın ve üstlerine pudra şekeri serptikten sonra sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.