Tereyağı hepimizin bildiği büyük bir şifa deposu. Doğru tüketildiğinde en kaliteli hayvansal besin kaynaklarından biri olan bu besini, kahvaltılarda sıklıkla tükettiğimiz bir mucizeyle karıştırmak, faydasını katbekat artırıyor. İşte hem akciğerleri temizleyen hem de bağışıklığı çelik gibi yapan o ikili...
Geleneksel Türk mutfağında ayrı ayrı sıkça tüketilen iki besin, bir araya geldiklerinde faydalarını katlayarak katbekat daha etkili hale geliyor. İşte bu mucizevi ikilinin faydaları ve neden birlikte tüketilmesi gerektiğine dair tüm detaylar…
Doğal besinlerle sağlıklı yaşamın sırrını keşfetmek isteyenler için tereyağı ve pekmez ikilisi, son dönemde adeta bir sağlık mucizesi olarak öne çıkıyor.
Tereyağı, kaliteli yağ asitleri ve yağda çözünen vitaminler (A, D, E, K) bakımından oldukça zengindir. Doğal ve katkısız bir şekilde üretilmiş tereyağı, vücudun enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olurken bağışıklık sistemini destekler. Ayrıca içerdiği butirik asit sayesinde bağırsak sağlığını korumada önemli bir rol oynar.
Pekmez ise demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi minerallerin yanı sıra, doğal bir enerji kaynağıdır. Kan yapıcı etkisiyle bilinen pekmez, özellikle kansızlık problemi yaşayanlar için önerilen bir besindir. Aynı zamanda yüksek antioksidan içeriği sayesinde vücudu serbest radikallere karşı koruyarak yaşlanma belirtilerini geciktirir.
BİRLİKTE TÜKETİLDİĞİNDE ETKİSİ KATLANIYOR
Tereyağı ve pekmezi ayrı ayrı tüketmek bile sağlığa faydalı iken, birlikte tüketildiklerinde bu faydalar adeta çarpan etkisi yaratıyor.