Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Burs mağdurlarına müjde

Nihayet yurtdışında yaşayan "burs mağdurları" yla ilgili yasa, TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Onlarca genç insan yıllardır ağır bir borç yükünden kurtulma beklentisindeydi.
Birkaç gün önce bu konuyla ilgili ilk olumlu haberi CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan aldım. Baykal şöyle diyordu:
"Senin sık sık üzerinde durduğun yurtdışındaki öğrencilerin burs meselesiyle ilgili son noktaya geldik. Biz bu konuda elimizden gelen desteği verdik ve yasa Meclis Genel Kurulu'na indi. Bir sorun olmadan o yasayı çıkaracağız."
Gerçekten sevindirici bir haberdi. Yasa önceki gün yani 8 Haziran'da Genel Kurul'da görüşüldü ve partilerin ortak kararıyla Meclis'ten geçti .
TBMM Plan Bütçe Komisyon üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ; yasayla ilgili şunları söylüyor:
"Yasanın çıkması sivil toplum örgütlenmesinin gücünü gösteriyor. Sizin de bu işte emeğiniz büyük. Sonunda mağduriyet çözülmüş oldu."
Araya girip, "irticacılara af haberleri yasanın Köşk'ten dönmesine neden olabilir mi" diye soruyoruz. Kılıçdaroğlu şöyle cevaplıyor: "Cumhurbaşkanı'ndan geçme şansı yüksek. Özellikle Plan Bütçe Komisyonu'nda buna çok özen gösterildi."
İşte sivil toplumun mücadelesi ve sonuçları. Şimdi yeni yasayla yüksek faizler affediliyor, borçlar taksite bağlanıyor. Dahası bu konumdaki öğrenciler YÖK'ün izin verdiği üniversitelere de dönebilecek. Emeği geçen herkesi kutluyorum...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA