Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

İstanbul Valiliği'nden 'deprem kredisi'ne cevap

İstanbul Valisi Muammer Güler, bir süre önce yazdığımız "300 milyon dolar kredi neden bekliyor" başlıklı haberimize cevap gönderdi. Cevap yazısını biraz kısaltarak yayımlıyoruz.
"Köşenizde yer alan yazınızda, yanlış bilgilendirme ve bilgi eksikliğinden kaynaklanan hususların aydınlatılması ve kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki bilgiler paylaşılmak istenmektedir.
İstanbul'un muhtemel bir depreme karşı hazırlanması amacıyla oluşturulan "İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)" in finansmanı için Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan sağlanan 310 milyon avro tutarındaki krediye ilişkin Türkiye Cumhuriyeti ile adı geçen banka arasında kredi anlaşması imzalanmış ve 3 Şubat 2006'da yürürlüğe girmiştir . 22 Şubat'ta kullanıma açılan söz konusu kredi, İstanbul İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülmektedir.
İPKB, 1 Şubat 2006'da 20 personelle faaliyetlerine başlamıştır. İPKB kredi aktif hale getirildikten 16 işgünü içinde, söz konusu 3 hastanenin (Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesi, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi) ihale sürecini Dünya Bankası satın alma usulleri çerçevesinde 17 Mart 2006'da Resmi Gazete'de yayınlanan ilanla başlatılmış olup, ihale süreci devam etmektedir.
Hazine Müsteşarlığı ile Dünya Bankası arasında yapılan ikraz müzakereleri öncesinde, PUB bu amaçla görevlendirilen Kazım Gökhan Elgin'in ismi 14.04.2005'te İstanbul Valiliği'ne bildirilmiştir. İdaremiz iş müracaat değerlendirmelerini Dünya Bankası'nın onayına şeffaflıkla sunmuş ve zaten 10 Mayıs 2005'ten beri görevlendirilen Kazım Gökhan Elgin'in Direktörlük Makamına getirilmesi İdaremiz teklifi ve Dünya Bankası'nın onayıyla gerçekleştirilmiştir.
6-7 Şubat 2006'da Wael Zakout (Dünya Bankası İSMEP Takım Lideri ve Kıdemli Proje Yöneticisi), İbrahim Sirer (Kıdemli Satın Alma Uzmanı), Jolanta Kryspin-Watson (Proje Analisti), Zeynep Lalik Mete'den (Finansal Yönetim Uzmanı) oluşan Dünya Bankası Heyeti İSMEP ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere İstanbul'a gelmiş ve bu kapsamda ilgili kurumlarda çeşitli görüşmelerde bulunmuştur.
Heyetin ziyaretine ilişkin olarak, proje kapsamında yapılması önerilen hususları ve çeşitli tespitleri içermekte olan bir değerlendirme raporu hazırlanmıştır. Raporda atamalarla ilgili Dünya Bankası'nın memnuniyeti belirtilmiştir."

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA