Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Zekeriyaköy cezalandırılıyor mu?

İstanbul Kilyos Zekeriyaköy'de toplumun biraz kalburüstü kesimi oturuyor. Doğayla iç içe muhteşem villalardan oluşan bir semt burası. Ya da magazin basını deyimiyle İstanbul'un "Beverly Hill's"i...
Ancak bu semti İstanbul'a bağlayan ana yolu görseniz inanın şaşar kalırsınız.
Böyle çöküntüler içinde bir yol, İstanbul'un en ücra varoşlarında bile yok.
Aslında bu yolu sadece Zekeriyaköye'de oturan villa sahipleri değil, Uskumruköy, çevrede oluşan yeni siteler hatta Kilyos sahiline giden İstanbullular da kullanıyor.
Peki neden belediye bu yollarla ilgilenmiyor? Bu sorunun cevabı bir hayli ilginç.
Semt sakinleri, bozulan yollar için birkaç kez Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'e gidiyor ama Tülün, köy statüsünde olan bölgeden direkt sorumlu olmadığını belirtip şakayla karışık şöyle bir cevap veriyor:
"Siz bana oy mu verdiniz ki yol istiyorsunuz."
Doğrusu işin saka kaldıracak bir yanı yok. Köstebek yuvasına dönen yollarda ciddi sıkıntı yaşanıyor. Önümüz yaz, her yaz olduğu gibi binlerce İstanbullu o bölgeye akacak. Bu nedenle soruna, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın el koyması gerekiyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA