Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

ABD'li ataşe neye şaşırdı?

Önceki gün, Amerikan Konsolosluğu'ndan konuklarımız vardı. ABD İstanbul Konsolosluğu'nda Siyasi Ataşe Jonathan Henick ve Politika Danışmanı Metin Çetin....
Jonathan Henick, İstanbul'la yakından ilgilenen genç bir diplomat. Yaşadığı kentle ilgili gelişmeleri yakından izliyor. Dahası İstanbul'un bugünüyle ilgilendiği kadar geleceğiyle de ilgili. Uzun uzun İstanbul üzerine konuştuk. Dünyanın cazibe merkezi olabilecek kentler arasında şansı en yüksek kent İstanbul için neler yapıldığını merak ediyordu.
Özellikle Büyükşehir Belediyesi'nde ve ilçe belediyelerinde yerel demokrasinin nasıl işlediğiyle ilgili sorular da sordu. Tabii tüm bunları soran ve merak eden Henick'in içinden çıkamadığı bir sorun vardı. Gecekondular... "Bunu nasıl çözeceksiniz?" diye sorduğunda biz de bildiğimiz birkaç örneği verdik. Kentsel Dönüşüm Projeleri'nden söz ettik. Sonra da "Siz olsanız nasıl çözersiniz?" diye biz sorduk. Jonathan Henick, önce şaşırdı, sonra da şunları söyledi: "Bizde böyle bir şey yok. O nedenle çözüm konusunda da bir şey diyemem."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA