Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Fenerbahçe plajına kavuşuyor

İstanbul, içinden deniz geçen şehir olmasına rağmen, ne yazık ki denizle ilişkisi yok denecek kadar az.
Marmara Denizi'ni sanayileşme uğruna heba ederken, boğazları, kıyıları, yollar ve beton binalarla adeta yok ettik. Özellikle son 20 yılda Boğaz'ın iki yakasının önemli bölümü yollara ayrılırken, kalan bölümlerine de binalar dikildi. Bunlardan biri de Fenerbahçe'deki Piramit İş Merkezi...
Tam 12 yıl önce Kadıköy Fenerbahçe'nin en güzel yerine kurulmuştu Piramit İş Merkezi. Demiryolları kampının hemen bitişiği eskiden Fenerbahçe Plajı'ydı. Yazları İstanbul'un en kalabalık ve en şık plajlarından biriydi. Sonra o günler unutuldu. Plajlar birer birer yok oldu.
Şimdi İstanbul'da birşeyler oluyor ve sanki o günler yeniden geri geliyor.
İşte bunun bir örneği Fenerbahçe'de gerçekleşiyor.
Piramit İş Merkezi nihayet yıkılıyor. Yani İstanbul yeniden Fenerbahçe plajına kavuşacak... Bu kavuşmanın mimarı ise İstanbul Mimarlar Odası... Yıkım kararı bundan iki yıl önce alınmış ancak uygulanamamıştı. Kadıköy Belediye Başkanvekili Gürsel Tekin'e bu gecikmenin nedenini sorduk. İşte yanıtı: "İki yıllık gecikmenin nedeni, yıkım kararına karşı esnafın yargıya başvurmasıydı. Doğal olarak biz de bu süreci beklemek zorunda kaldık. Şimdi sonuçlandı. Önümüzde hukuken bir engel kalmayınca yıkım kararını verdik."
Gürsel Tekin yıkımın ardından neler yapılacağını da şöyle anlatıyor: "Fenerbahçe Plajı yeniden düzenlenerek tarihi kimliğine kavuşturulacak ve halka açılacaktır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA