Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Yerelden evrensele

Küçükçekmece Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kent bilimcileri açısından da önemli bir adım olacak. Çünkü, Kentsel Dönüşüm Projesi, hem yabancı hem de yerli kent bilimcilerinin fikirlerini söyleyecekleri bir sempozyumla tanıtılıyor.
Sempozyumun sekreteryasını ise TMMOB Şehir Plancılar Odası İstanbul Şubesi yürütüyor. 27-30 Kasım 2004 tarihleri arasında Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı'nda düzenlenecek sempozyuma daha önce OECD, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği için yapılan projelerde çalışan dünya çapında şehir bilimcileri Prof. Cliff Hague, Prof. İvan Turok, Dr. Rob Atkins katılıyor. Türkiye'den de Yıldız Teknik Üniversitesi'nden çok sayıda bilimadamı katılacak.
Sempozyumun amacı da anlamlı. 'Yerelden Evrensele" sloganıyla Türkiye'ye özgü, farklı yerel-bölgesel koşulları dikkate alan, uluslararası kentsel dönüşüm projelerinden Türkiye'ye yönelik çıkarımlar yapan stratejiler ortaya koyacak ortak bir akıl üretmek olarak saptanmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA