Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MAHMUT ÖVÜR

Soru-Cevap

Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Gn. Sek. Oya Karakimseli

Vakıf hakkında bilgi verir misiniz?
Vakıf 1979 yılında kuruldu. 1988 yılında
Uluslararası SOS Çocuk Köyleri modeli uygulandı. İlk projemiz Bolluca Çocuk Köyü...
Bolluca projesiyle neyi amaçladınız?
Amacımız çocuklara bedenen, ruhen , ahlaken ve fikren gelişmelerini sağlamak. 1992 yılında açılan çocuk köyünde 12 aile evinde 8-10 çocuk eğitilmiş anneleri ve yardımcı teyzeleriyle beraber müstakil evlerde yaşarlar. 36 kız, 44 erkek olmak üzere toplam 80 çocuk. Erkek Gençlik Evi'nde 29 erkek, Kız Gençlik Evi'nde 13 kız yaşamlarını sürdürüyor. Yaşamları bilinen aile ortamlarından farklı değil. Çocuk Köyü'nde büyüyen, ergenlik çağına gelmiş çocuklar çocuk köyünün devamı niteliğindeki Gençlik Evi'ne geçerler. Düzenlerini kurana kadar koruma altındadırlar.
Gençlik evi projesinden bahsedermisiniz?
Erkek Gençlik Evi arsası bir hayırsever tarafından bağışlandı. Yeni yapılacak bu gençlik evi projesinin inşaat çalışmaları için her türlü bağışa ihtiyacımız var. Vakfımıza gelir sağlamak için ajanda ve tebrik kartları satışı da yapıyoruz. Bağışlar için 0 212 274 95 45 olan vakıf telefonundan ulaşabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA